S'exposa la faceta artística de Vincenzo Carmenati amb 'Maqueta d'emocions'

INTERVÉ: Emmanuela Carmenati, filla de l'artista

El castell de Benedormiens de Castell d'Aro acull entre les seves parets una exposició d'escultura molt especial. Es tracta de les escultures més recents de Vicenzo Carmenati que com a arquitecte de professió va proposar i fer el seguiment de la primera restauració d'aquest castell de Castell d'Aro. La seva filla ara ha volgut mostrar públicament la faceta artística del seu pare que treballava en la intimitat i fins al final no va mostrar mai la seva obra.

D’origen italià, Carmenati és conegut i reconegut especialment com a arquitecte i dissenyador i per la seva estreta vinculació amb Platja d’Aro; però la seva producció artística també s’estén vers els camps del dibuix, l’escriptura o l’escultura que ara s’exposa al castell: obres realitzades en el seu taller amb diversos materials, però especialment amb fusta; i que en moltes ocasions són motlles precedits per estudis cromàtics, càlculs matemàtics,  ugues de llum i perspectives.

Nascut a Milà, va destacar com a alumne universitari brillant de la Facultat d’Arquitectura del Politècnic de Milà, i el seu rector va promocionar-lo com a promesa de l’arquitectura, animant-lo a completar el seu recorregut professional a Sud-Amèrica.

L’any 1960 retorna a Itàlia, però amb col·laboracions a Sao Paulo, Brussel·les, Nova York o París. És en aquest context cosmopolita quan en la dècada dels seixanta entra en contacte amb Platja d’Aro per realitzar la discoteca Maddox de Platja d’Aro, l’edifici Round Store o el primer projecte de Port d’Aro. Més de 40 anys vinculat amb el municipi en  l’àmbit de l’arquitectura; però també en el social i cultural a través del Club Rotary Costa Brava, la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, l’Associació Cultural El Clau o participant en l’impuls de diversos projectes com la  campanya promocional 'El amor se cita en Playa de Aro', la creació de Ràdio Platja d’Aro o de la macropintura Platja d’Aro de Niebla. 
 

L'exposició es pot visitar fins el 25 de novembre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura