Santa Cristina viu la seva Festa Major

Santa Cristina d'Aro està de Festa Major i si la majoria d'actes s'han concentrat durant aquest cap de setmana la programació s'allarga fins aquest dimarts. Tot i la inestabilitat meteotològica, sobretot durant el vespre de dissabte i la tarda de diumenge la majoria d'actes i concerts han estat multitudinaris. Des de que va néixer la colla Els Minyons de Santa Cristina ja fa 5 anys aquest poble s'ha convertit en l'epicentre dels castells de la Vall d'Aro i fent honor a la seva colla es va programar una jornada castellera de Festa Major amb la participació de les colles de Figueres, Capgirats de Castellar del Vallès i els de casa, els Minyons de Santa Cristina. Les colles van arribar a la plaça 1 d'octubre per aixecar-hi els seus castells i allà ja els esperava el públic amb ganes de veure espectacle.

Mentrestant a la plaça Baldiri i Reixach centenars d'atletes ja s'estaven preparant per participar a la Cursa Popular de Festa Major. Una competició que ha arribat a les 32 edicions i que està més que consolidada dins la Festa Major. Aquest any amb uns 400 participants la cursa ha estat un èxit. L'esdeveniment esportiu  l'organitza el Club Atlètic Santa Cristina i proposava 4 distàncies: 200,  900, 2.300 i 7.500 metres. De la distància llarga el guanyador va ser Jordi Rabionet que va acabar el recorregut en 24 minuts i 45 segons. Darrere seu i molt enganxat Dani Cuartero i en tercera posició a 20 segons hi va quedar Omar Palma. Paloma Lobera va ser aquest any la més ràpida entre les dones acabant els 7.500 metres en 29 minuts i 29 segons. Segona a 2 minuts de distància Anna Carrion i tercerca Sophie Thieuleux.

En 2.300 metres el més ràpid va ser Bilal Talbi que va fe run temps de 7 minuts i 18 segons. Un segon més tard Arnau Saubi i a 20 segons del guanyador Abel Morneo. En categoria femenina la més ràida va ser Melina Andorra que va fer els 7 km 300 metres en 7 minuts i 42 segons. La van acompanyar al podi Helena Moragas i Carlota Diaz-Guerra.

La Festa Major ha comptat també amb els concerts a la nit de l'Orquestra Di-versiones, La Loca Histeria, Toni Cayena, Bananna Beach a més de celebrar-se altres actes com el correfoc, sardanes, havaneres i espectacles infantils. La festa segueix fins dimarts a la nit que l'Orquestra Metropol tancarà la programació festiva.