L'estiueig va ser el tema de la lliçó inaugural de la Càtedra d'Estudis Marítims

INTERVÉ: Joan Lluís Alegret, director de la Càtedra d'Estudis Marítims

Fa 19 anys que la Universitat de Girona i l'Ajuntament de Palamós treballen plegats a través de la Càtedra d'Estudis Marítims. Una càtedra que naixia l'any 2000 amb l’ànim d’articular l’activitat universitària pel conjunt de les comarques gironines i que ha acabat convertint-se en una de les que més implicació té en el territori. Els estudis i investigacions de la càtedra d'Estudis Marítims van més enllà de les inquietuds socials i antropològiques ja que també s'hi implica la biologia, el dret marítim, la història marítima, la gastronomia, l'esport i la reivindicació d'un patrimoni material i espiritual vinculat amb Palamós.

Prova de l'abast de la Càtedra n'és la lliçó inaugural que se celebrava dissabte al Museu de la Pesca. Per encetar de manera institucional el curs es va escollir una un conferència a càrrec del Dr. Joaquim Maria Puigvert, professor d'Història Contemporània de la UdG i director de la Càtedra Martí Casals de Medicina i Salut en l'Àmbit Rural, sota el títol 'L’estiueig de mar i de muntanya a Catalunya, 1860-1936: oci o salut?'.

La posada en funcionament de la Càtedra ja fa 19 anys recollia la voluntat de potenciar una llarga sèrie d’activitats de col•laboració entre la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Palamós, a través del Museu de la Pesca, en l’àmbit de l’activitat marítima de la Costa Brava. 

Més enllà de la tasca científica que dur a terme la Càtedra d’Estudis Marítims durant el curs es programen diverses activitats, entre elles el programa Pesca i Ciència que tanca l'agenda d'activitats aquest divendres amb la presentació de l'estudi 'Oportunitats i impacte dels ajuts del Fons Europeu Marítim i de la Pesca a la Costa Brava' del Grup d’Acció Local de Pesca Costa Brava.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Economia