Rius i Calvet s'omple de música i història amb 'Els tres desitjos de Rafael Patxot'


Els alumnes de l'Escola Municipal de Música de Sant Feliu de Guíxols i Castell-Platja d'Aro han estrenat la cantata "Els tres desitjos de Rafael Patxot" al Passeig Rius i Calvet

El concert significa pels petits cantants la cloenda d'un projecte que porten treballant mesos i del qual també se n'ha fet l'enregistrament musical. El resultat és un material de qualitat vinculat a la ciutat de Sant Feliu de Guíxols del que professors i alumnes se'n senten molt orgullosos i satisfets.

"Els tres desitjos de Rafael Patxot" són dotze cançons vocals i una instrumental que il·lustren la vida del científic, astrònom, mecenes i ganxó Rafael Patxot i la seva relació amb altres personatges de la seva època, com Josep Irla, Gaziel o Juli Garreta. Tota l'obra està basada en fets, personatges, documents i objectes reals.

La creació d'aquesta obra té com a objectiu, a part de retre homenatge a la figura de Rafael Patxot, de fer reflexionar a la ciutadania sobre la importància de la Guerra Civil, de l'exili i del valor de l'amistat. Els tres desitjos dels que parla són aquells que Patxot va tenir al seu dia i va demanar per carta a amics com Josep Irla, com la senyera o la porta del seu observatori i un sac de fesols. 

La cantata s'ha emmarcat dins del XVII Congrés d'Arxivística que s'ha celebrat a la ciutat, ja que els arxius municipals han estat una font d'informació imprescindible per a la recerca a l'hora de crear l'obra. L'Arxiu Municipal custodia el fons documental de la família Patxot, que conté part de la correspondència personal de Rafael Patxot i Jubert.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura