Ajuntaments i establiments, expectants sobre com gestionar el nou Decret Llei per sequera

És el torn dels Ajuntaments d'estudiar l'aplicació de les mesures recollides en el nou Decret Llei 4/2024 pel qual s'adopten mesures urgents per pal·liar els efectes de la sequera a Catalunya. Nosaltres hem volgut conèixer l'opinió d'alguns dels consistoris de la zona i de la Unió d'Empresaris del Grup Costa Brava Centre. 

Com vam informar anteriorment, aquesta setmana s'ha publicat el Decret Llei 4/2024 pel qual s'adopten mesures urgents per pal·liar els efectes de la sequera a Catalunya.

Una de les mesures que més va cridar l'atenció del Decret, va estar l'admissió de reomplir piscines que hagin estat declarades refugis climàtics per part dels seus Ajuntaments municipals. Així doncs, serà l'Administració local qui podrà declarar les piscines com a refugi climàtic sempre que quan en el municipi, barri o districte, aquell equipament sigui imprescindible per reduir l'efecte de les altes temperatures a la ciutadania. També podrà ser una piscina refugi climàtic quan l'equipament sigui públic i obert a tothom o bé privat i que tingui un acord amb l'Ajuntament corresponent que tingui ús públic amb idèntiques condicions de preus que les piscines públiques.

A partir d'aquí, van sorgir molts dubtes i no es coneixien totes les mesures al detall. Però, amb la publicació del Decret, ara si es coneixen totes. Però no com gestionar-les. Ara son els Ajuntaments els que han d'estudiar l'aplicació d'aquestes mesures. Nosaltres hem volgut conèixer l'opinió d'alguns dels consistoris de la zona.

D'igual manera també segueixen a l'expectativa de com es gestionarà tot plegat els establiments amb piscines d'ús turístic, que no deixen de ser privades. Per això hem preguntat al Grup Costa Brava Centre.

Encara hi ha molta expectació sobre com s'haurà de gestionar tot plegat. El que si hem conegut és que alguns dels consistoris opinen que no han rebut cap mena de comunicació del Govern més enllà de la comunicació oficial. I que, un tema com aquest, s'hauria d'haver consensuat i treballat en comú. Especialment aquells pobles amb més piscines d'ús turístic.

"Com sempre, ens pertoca als ajuntaments buscar solucions que li pertocaria a la Generalitat fer-ho"

Ara, restem a l'espera de veure com evoluciona tot plegat. Estarem al cas sobre quines conclusions trauran els diferents consistoris de la comarca un cop es reuneixin amb els afectats com hotels, càmpings i comunitats de propietaris, per buscar solucions.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Societat