L'obra escultòrica de Naxo Farreras al Museu Can Mario de Palafrugell

Palafrugell

Data: 26/02/2021

El Museu Can Mario de Palafrugell obrirà les portes aquest dissabte a la nova programació expositiva. Entre les seves sales, l'espectador podrà capbussar-se en els treballs escultòrics de Naxo Farreras. Sota el títol "Els ritmes interiors", el barceloní ens mostra un centenar de peces de temàtica abstracta esculpides al llarg de 45 anys de trajectòria.

La presència de la matèria geològica
Farreras idea les seves obres a través d'un doble diàleg. Per una banda, la presència de la pròpia matèria, donant especial rellevància al món orgànic i geològic, i per altra banda, el seu món interior amb els respectius impulsos amagats. D'aquesta manera, el procés de creació és expressat per la introspecció de l'artista.

Les "Formes mínimes" amb "Catedrals"
Pel que fa al material de les seves obres, aquestes són diverses. Així, l'espectador es trobarà amb "formes mínimes" a base de pedra o marbre, les quals formen part dels primers anys de creació de Farreras quan encara es dedicava a la joieria. Tanmateix, les petites escultures es combinen en un mateix espai amb obres de gran format de fusta o porexpan, creades en els seus últims anys.

Escultures marcades pel vent o les onades
El joc de tensions i una gran força expressiva, també són marca de Naxo Farreras. De fet, 45 anys a l'ofici donen per molt. La primera exposició la realitzà l'any 1976 a la Galeria Lanfranco de Cadaquès. Aquí el vent atramuntanat i la bellesa del Cap de Creus convergia en unes obres de dimensions reduïdes, les quals representaven formes marcades pel vent o les onades del mar.

La rellevància de la llum i el buit
Tanmateix, les seves últimes sèries escultòriques han crescut fins a tocar els sostres dels museus i juguen amb el so, la llum i el buit.

"Els ritmes interiors" de Naxo Farreras es podrà visitar fins al 9 de maig al Museu Can Mario de Palafrugell, juntament amb l'obra d'Adalina Coromines titulada "Cicatrius".

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura