Les troballes arqueològiques al Monestir de Sant Feliu podrien ser del segle XIV

Intervenen: Xavier Aguelo, codirector de les excavacions / Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols

L'escarpa amb el fossat a sota, la muralla i la contraescarpa, aquestes són les estructures que han destapat les excavacions que s'estan portant a terme a l'entorn del Monestir de Sant Feliu de Guíxols des de la tardor.

A l'espera d'acabar amb la pròpia excavació que els ha de permetre aprofundir en l'estudi que determinarà la data de les construccions, a hores d'ara tot apunta que es tracta d'unes estructures d'època medieval. Tot i haver trobat restes romanes, les construccions apunten al segle XIV.

Les mostres arqueològiques trobades fins al moment fonamenten que es tracta d'una troballa molt interessant que quedarà documentada. Les excavacions, a més, han acabat sent més profundes del que es preveia ja que els nivells de fonamentació estan als 5 metres i no als 2 i mig com s'havia apuntat en un inici.

El nou museu Thyssen segueix sobre el calendari previst

Aquesta intervenció suposa un pas més cap a la construcció del futur museu Thyssen. Una vegada enllestit l'informe de la prospecció, aquest s'inclourà en el projecte i en determinarà com serà, quin espai ocuparà i com es connectarà amb l'edifici anterior i els entorns del Monestir.

L'alcalde ha avançat que tot plegat va sobre el calendari previst i que després de les darreres converses amb la Diputació de Girona ja es comença a definir qui es sumarà i com serà aquest projecte que es preveu que es presenti el mes de juny.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Cultura