Entra en ple funcionament el programa 'Fem Platja 2018' de Platja d'Aro

Data: 22/06/2018

Fins el 23 de setembre 23 socorristes vigilen les platges de Platja d'Aro. El servei de salvament i socorrisme es manté vigent durant 3 mesos amb presència a la Platja Gran, Cala Rovira i Sa Conca. Els socorristes estan repartits en 5 punts de socors, 7 cadires i 1 torre de vigilància. De les 10 del mati fins a les 7 de la tarda són els encarregats de vetllar per la seguretat dels banyistes i ho fan per terra, a peu de platja i amb bicicleta, alçats des de la torre de vigilància, i per mar amb una embarcació, una moto aquàtica i caiacs. Tenen a la seva disposició una embarcació pròpia de rescat i 3 desfibril·ladors.  
També es treballa per aplicar mesures d'accessibilitat i, en aquest sentit, la principal novetat és un espai específic amb un monitor per atendre aquestes persones i els seus acompanyants al punt de socors del passeig marítim amb el carrer Miramar. Des d'aquest divendres ja s'ha incorporat una plataforma sobre la sorra, coberta amb una carpa, i connectada amb una de les passeres que uneixen el passeig amb el trencaones. 

Destaquen les sis Línies de vida instal·lades davant de cada lloc de  socors, un sistema de cordes a 1’40 metres d’alçada, que faciliten l’entrada i sortida de l’aigua de les persones  amb dificultats de mobilitat. El servei de vigilància i socorrisme té a la disponibilitat dels banyistes cadires amfíbies per les persones amb mobilitat reduïda.

A la Cala del Pi s'hi ha instal·lat un punt autònom de socors (SOS) i els 3 desfibril·ladors estan repartits un a Sa Conca, l'altre a Cala Rovira i el tercer es queda a la Platja Gran a càrrec de l'Auxiliar Tècnic Sanitari.

L'abalisament i el sistema de boies també està tot instal·lat des d'aquest divendres. En aquest sentit dir que s'ha renovat l'abalisament i s'ha augmentat el nombre de boies de senyalització i es preveu la renovació progressiva de les plataformes d'oci. Pel que fa a les vies braves, enguany Platja d'Aro estrena la segona via brava a la zona de Cavall Bernat, per practicar de forma segura natació en aigües obertes.

El socorrisme i la vigilància forma part del programa integral Fem Platja! que va més enllà de la gestió de la neteja de la façana marítima, per incorporar-hi aspectes de qualitat, informació i seguretat. El treball per aconseguir els màxims estàndards de qualitat és un dels seus  principals objectius. Fem Platja! mobilitza de manera permanent i diària, un equip humà de 48 persones d’àmbits  diversos -salvament i socorrisme, seguretat pública, informació o neteja i manteniment-, amb un pressupost anual aproximat de 725.000 euros. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Economia