Marchena demana el trasllat dels líders i activistes independentistes empresonats a Madrid

Torroella de Montgrí

Data: 11/01/2019

El jutge del Tribunal Suprem Espanyol, Carlos Marchena, ha demanat el trasllat dels presos polítics, entre ells Dolors Bassa, a Madrid la setmana que ve, en vistes a començar el judici pels fets de l'octubre a finals de mes.

El magsitrat que presidirà el tribunal encarregat de jutjar els polítics i activistes independentistes ha enviat una carta al Ministre de l'Interior Espanyol, Fernando Grande-Marlaska, perquè autoritzi aquest trasllat al·legant motius de seguretat i de dignitat dels presos per tenir un judici sense dil·lacions.

Les defenses han de presentar els seus escrits

Aquest és un pas previ a la maquinària del judici que ja ha començat a funcionar després que la Fiscalia, l'advocacia de l'Estat i l'acusació particular formada pel partit d'extrema dreta, Vox, hagin presentat ja les seves acusacions provisionals. En els propers dies les defenses de Dolors Bassa, Carme Forcadell, Jordi Cuixart, Raül RomevaOriol Junqueras, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sánchez, hauran de presentar els seus escrits i llavors el tribunal decidirà quins testimonis cita al judici i quan aquest comença de forma formal.

Les defenses dels presos polítics estimen que el judici començarà a finals de gener o principis de febrer, tot i que el seu entorn s'ha queixat que la demanda de trasllat a Madrid genera indefensió i es mostra sorprès perquè s'ha demanat abans de rebre els escrits de la defensa.

El trasllat a mans de Mossos i policia espanyola

Segons informa el diari Ara, la Generalitat ha posat a disposició del Ministeri de l'Interior Espanyol els Mossos d'Esquadra per traslladar els presos. Si es repeteix l'operatiu de quan van ser acostats a presons catalanes, la policia catalana hauria de traslladar els acusats de Puig de les Basses, el Catllar i Lledoners a Brians; i des d'allà la Guàrdia Civil o la Policia Nacional Espanyola els portaria a Madrid.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política