Sant Feliu de Guíxols no troba alternatives "eficaces" per substituir el glifosat

Intervenen: Jordi Lloveras, regidora de GdC; Josep Saballs, portaveu del govern i regidor de territori

Sant Feliu de Guíxols no troba alternatives que consideri eficients per substituir el glifosat. El consistori recorda que el producte és legal i assegura que amb les quantitats que utilitza a la ciutat és segur pels humans.

Un centenar de municipis de Catalunya han eliminat aquest herbicida del seu catàleg de productes ja que hi ha dubtes raonables entre la comunitat científica que el seu ús pot ser nociu a llarg termini pel medi ambient i els humans. Per això col·lectius com Guíxols des del Carrer, a l'oposició a l'Ajuntament, o la CUP, sense representació plenària, demanen la seva eliminació i que es busquin alternatives. Els comuns van presentar en el darrer ple una moció en aquesta línia que va ser rebutjada i recorden que fa dos anys ja van posar aquesta qüestió damunt la taula i que l'Ajuntament els va respondre que buscarien alternatives, tal i com han fet ara.

Els detractors d'aquest producte recorden que pobles i ciutats com l'Escala o Torroella de Montgrí han eliminat el glifosat i que el mercat té alternatives que satisfan a aquests municipis.

L'Ajuntament no veu viables les alternatives

En canvi aquestes alternatives no satisfan a l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols que segueix explorant alternatives.

L'equip de Govern recorda que la Unió Europea ha autoritzat l'ús del glifosat fins el 2022 quan hi haurà una revisió i no es volen comprometre amb terminis que no saben si podran complir mentre segueixen buscant alternatives a aquest herbicida.

Des de l'Ajuntament indiquen que el glifosat només s'utilitza als carrers, en escocells d'arbres i cantonades i que mai s'utilitza en parcs i jardins.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Medi Ambient