ERC i Avancem plantaran la festa de la Policia Local perquè s'hi convida la Guàrdia Civil

Intervenen: Martí Fonalleras, portaveu ERC; Elisenda Pérez, portaveu Avancem-MES; Jordi Soler, Alcalde

ERC i Avancem plantaran la festa de la Policia Local de Calonge i Sant Antoni per la presència de la Policia Nacional Espanyola i la Guàrdia Civil, a qui acusen de la violència contra el Referèndum de l'1 d'Octubre. Les dues formacions retreuen que l'Alcalde vulgui normalitat institucional quan hi ha presos polítics, exiliats i repressió contra l'independentisme.

La queixa d'ERC i Avancem va arribar quan el ple validava la concessió de medalles d'honor a diversos agents de la Policia Local per la seva antiguitat i activitat al cos. Unes medalles que van ser votades per unanimitat. Les dues forces de l'oposició no qüestionen els mèrits dels agents, a qui felicitaran per aquest guardó, però lamenten, van dir, que es convidi als respresentants de l' 'A por ellos'.

Soler els acusa de polititzar un acte intituicional

L'Alcalde Jordi Soler va recordar-los que l'única persona del plenari investigada per haver col·laborat amb l'1O és ell mateix i va llençar en cara de l'oposició que polititzi un acte institucional, que vol que es desenvolupi amb normalitat. Va indicar que les propostes de medalla i invitacions venen de la Policia Local.

Damunt la taula i sense resposta, va quedar la proposta d'ERC, de fer l'acte a la plaça 1 d'Octubre.

Aprovació ordenances fiscals i polèmica per un camí rural

El plenari també va validar les ordenances fiscals pel 2018 amb congelació de la majoria de taxes excepte una lleugera pujada de la d'escombraries. Sense intervenir, ERC i Avancem es van abstenir.

En un altre ordre de coses la majoria de govern es va negar a treure de l'ordre del dia el punt referent a la modificació urbanística per canviar el recorregut de dos camins rurals. L'oposició li demanava aturar la tramitació perquè no hi veu interés públic i perquè asseguren hi hagut manca d'informació a les entitats del municipi. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política