Primàries es presenta com el garant de l'1-O als ajuntaments

Intervenen: Enric Rubió, alcaldable Primàries Santa Cristina; Adrià Alsina i Anna Arqué, portaveus nacionals de Primàries

Primàries
es presenta com a grant de l'1O als Ajuntaments i exhibeix la seva condició de polítics no professionals com a garantia que no es faran enrere en les seves propostes.

A nivell local Primàries ha proposat un programa electoral amb 23 punts dividits en cinc eixos. Centralitzar els serveis socials en un únic espai on també hi hagi les entitats, potenciar l'escola i el centre cívic del poble, implementar la recollida de residus porta-a-porta, promocionar el municipi com a destí de turisme familiar i esportiu, aprovar el nou POUM i utilitzar millor els edificis municipals i reduir la pressió fiscal als cristinencs i cristinenques.

Primàries Catalunya són candidatures auspiciades per l'Assemblea Nacional Catalana l'objectiu de les quals és aconseguir alcaldies compromeses amb el mandat de l'1O. Van nèixer inicialment per agrupar tots els partits independentistes en llistes unitàries fetes a partir d'eleccions primàries obertes a la ciutadania i sense quotes de partits, però han acabat essent una opció secessionista més en el panorama electoral. Al Baix Empordà només tenen una candidatura, la de Santa Cristina d'Aro i a nivell nacional la seva llista més visible és Barcelona És Capital liderada pel filòsof Jordi Graupera.

Més enllà de la qüestió nacional Primàries Catalunya també fa bandera de conceptes com la dels polítics no professionals, la participació ciutadana i l'empoderament ciutadà en la  gestió pública.

Des de Primàries Santa Cristina volen un govern municipal sense els partits del 155 i llencen en cara d'ERC i JxC que no hagin volgut una candidatura independentista unitària, que creuen hagués arrassat a les Municipals.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política