L'enterrament de la sardina de Calonge

Intervenen: Reina Xerinola i Rei Disbauxa

Quan a pràcticament tot arreu donen el Carnaval per mort i la gent ja pensa en el de l'any que ve, hi ha un lloc on el Rei Carnestoltes encara té un últim alè de vida. Aquest dimarts a Calonge van tancar de forma definitiva els carnavals al Baix Empordà amb la cercavila del difunt Carnestoltes i l'enterrament de la sardina

La processó de dol va arrencar davant l'escola Pere Rosselló a la mateixa hora que els nens sortien de classe i va servir per arrossegar-los fins a la Plaça Major de la Vila on hi va haver una estona d'animació infantil. Amb les piles carregades de positivisme els nens estaven a punt pel dur moment definitiu en el que acabarien d'acompanyar el Rei Disbauxa de la colla Els Pijus fins als Jardins del Castell, on el cos inert del Carnestoltes seria cremat i amb ell desapareixerien els dies més bojos de l'any per donar pas a la llarga quaresma. 

Tal i com mana la tradició l'acte va acabar d'unes brases a unes altres. Mentre el Carnestoltes era poc més que cendra les sardines s'estaven acabant de coure i servien d'exquisit berenar per a tots els presents.