El ple de Palamós tira endavant els pressupostos per al 2019

Palamós

Data: 17/10/2018

INTERVENEN: Joan Bohigas, CUP // Joan Gea, PSC

El ple de Palamós va aprovar el pressupost 2019 que puja a 23.800.000 euros amb 1.700.000 euros per inversions. Entre les inversions més destacades hi ha el camí de ronda entre les Pites i Castell, una pista poliesportiva i l'expropiació de terrenys per reurbanitzar la Fosca. Per tirar-lo endavant, el govern d'ERC i el PDeCAT va comptar amb els vots favorables Junts per Palamós i Sant Joan i el de la regidora no adscrita Vanesa Mányik. El PSC es va abstenir i la CUP hi va votar en contra. 

Tots els grups polítics presents al ple van coincidir en apreciar la bona voluntat del govern a l'hora d'escoltar i incloure algunes de les seves propostes a la versió definitiva dels pressupostos. Dani Reixach, de Junts per Palamós, i Vanesa Mányik van reafirmar el seu compromís en fer possible l'acció de govern sempre sense deixar de fiscalitzar. La CUP, per la seva banda, tot i admetre bona sintonia va votar no per diversos aspectes, però principalment perquè consideren que la partida de seguretat ciutadana és excessiva. Mentrestant, el principal grup de l'oposició, el PSC, es va abstenir i va dir-li a l'alcalde Lluís Puig que consideressin que el seu era un vot de confiança, doncs era la primera vegada durant la legislatura que no es posicionaven en contra del pressupost. Van deixar clar que troben a faltar ajuts i subvencions a les entitats palamosines i creuen que la pista poliesportiva, a la que es destinarà una inversió de 300.000 €, és un projecte que, tot i que valoren, va tard. 

Al ple ordinari del mes d'octubre també es va aprovar la modificació de les ordenances fiscals per a l'exercici 2019 amb els mateixos vots a favor. En aquest cas la CUP, igual que el PSC, es va abstenir. Destaquen la congelació de taxes i impostos, que inclou una rebaixa en la previsió d’ingressos en la Llar d’Infants Municipal fruit de la reducció del preu de la matrícula i de les bonificacions aplicades en funció de la renda familiar. El PSC va retreure que la rebaixa no fos lineal, és a dir a tots els usuaris per igual. 

Amb el pressupost del 2019, l’Ajuntament de Palamós vol seguir mantenint la línia de contenció dels darrers pressupostos aprovats, la ràtio de deute viu de l’Ajuntament de Palamós se situa actualment entorn de 29%, percentatge que es reduirà progressivament a mesura que s'amortitzi el deute i que a final de 2019 es podria situar al voltant del 20%, quan l'any 2014 era del 58%.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política