Josep Piferrer revalida l'alcaldia de Palafrugell

Palafrugell

Data: 15/06/2019

Josep Piferrer segueix sent alcalde de Palafrugell. El número u d'Esquerra Republicana, que ha estat batlle de la vila els dos darrers anys, revalida el càrrec gràcies als vots que aquest dissabte li han donat els regidors de Som Gent del Poble i Junts per Catalunya. 

El govern comptarà amb la participació dels republicans, Som Gent del Poble i, molt probablemnet, Junts per Catalunya, a falta de tancar alguns serrells amb el partit de Josep Salvatella. A més s'ha acordat que el darrer any l'alcaldia anirà a les mans de Joan Vigas, de Som Gent del Poble. Mentrestant, al ple de constitució celebrat excepcionalment al teatre Municipal, els socialistes han votat pel seu candidat, Juli Fernández, el representant de Ciutadans, Joan Farré, s'ha votat a si mateix i Miquel Puig, d'En Comú Podem, ho ha fet en blanc. 

Ciutadans ha condemnat la formació que governarà, titllant-la d'autèntics partits causants del 155 a Catalunya i ha demanat que l'espai públic es mantingui lliure de simbologia política. 

Els comuns han anunciat que faran una oposició constructiva sempre en favor dels col·lectius més discriminats. Shan abstingut com a vot de confiança al govern entrant. 

A Junts per Catalunya es veuen entrant al govern però no per això volen barra lliure pels seus socis. Creuen que no podien permetre que hi hagués un alcalde no independentista. 

Som gent del Poble, abans que es presenti el cartipàs, ja ha avançat quines àrees ostentarà a més del darrer any a l'alcaldia. 

Esquerra ha aprofitat per fer balanç dels dos anys de govern i marcar les línies mestres per les que treballarà

El PSC de Juli Fernández ha recordat que ha guanyat quatre comicis seguits i ha explicat que no creu en els pactes de cordó sanitari als anomenats partits del 155. Ha desitjat al nou govern no haver de presentar-los una moció de censura com la que ell va rebre. 

Josep Piferrer, ja com a acalde, ha marcat els reptes que es proposa al capdavant del govern en les diferents àrees i també s'ha posat al servei del projecte republicà. Ha presentat un projecte obert a l'oposició i a la participació ciutadana. 

El ple de constitució ha estat presidit per la mesa d'edat formada per Guillem Genover i Laura Millán, tots dos socialistes. Dels 21 regidors del plenari palafrugellenc 2019-2023, onze són cares noves. Han jurat el càrrec per imperatiu legal els representants d'Esquerra, Som Gent del Poble i Junts per Catalunya, així com dues regidores socialistes, Laura Millán i Margarita Mauri. 





Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política