Sergi Sabrià vol una nova demostració de força de l'independentisme a les municipals

El palafrugellenc Sergi Sabrià veu en les eleccions municipals del 2019 l’enèssima oportunitat de l’independentisme per demostrar la seva força. En una entrevista especial al programa Precs i Preguntes de Televisió Costa Brava, el president del grup parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya ha descartat establir un full de ruta amb terminis per desplegar república ja que "posar-se la pistola al pit" diu no ha estat sempre la millor opció. Assenyala això sí, la importància de tornar a guanyar a les urnes a les municipals per enviar un missatge contundent a Europa.  


Estabilitat i diàleg

Segons Sabrià s’ha entrat en una nova etapa en què s’ha d’oferir estabilitat als catalans mentre s’obre el diàleg i s’eixamplen les bases de l’independentisme. Una condició sine qua non diu, per preparar el proper embat amb l’estat.

Assegura que la transversalitat és el que ha fet fort l'independentisme i que és irrenunciable. Malgrat que la CUP va resituar-se a la oposició després de la investidura de Quim Torra, assegura que treballaran per tenir-los al costat quan calgui i que "la CUP hi serà". Pel que fa als Comuns, considera que s'han de trencar les dinàmiques de blocs i apropar-los al costat dels "qui sempre han defensat la democràcia". 

Aspira a poder fer uns pressupostos "prou bons, prou potents, prou socials" per sumar Junts per Catalunya, Esquerra Republicana, la CUP i els Comuns. 


Poques esperances amb el nou govern espanyol

Pel que fa al nou govern espanyol, Sabrià recorda que el sí a Sánchez és un no a Rajoy. Demana fets i no paraules i considera que és al president de l'executiu espanyol a qui li toca fer un gest d'acostament. Malgrat apostar pel diàleg, no descarten la via unilateral.  

Respecte a la situació dels presos, considera que és un mal començament que el govern espanyol no mogui fitxa per acostar-los a les seves famílies. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política