Les detencions de dimecres s'haurien produït amb la causa ja sobreseïda provisionalment

Les detencions de dimecres s'haurien produït amb la causa ja sobreseïda provisionalment
Verges

Data: 23/01/2019

La detenció de l'Alcalde de Verges i 15 persones més dimecres passat es va fer quan el cas ja havia estat tancat pel jutjat número 4 de Girona.
Segons l'atestat policial al que ha tingut accés la periodista de l'Ara Maria Garcia, el jutge hauria informat a la Policia Nacional Espanyola que el cas estava sobreseït provisionalment abans de l'operació policial per impossibilitat d'identificar els talls de les vies del TAV que es van produir a Girona a l'aniversari de l'1-O.

Aquesta informació posa en dubte la versió del Ministre de l'Interior Espanyol, Fernando Grande Marlaska i la delegada del Govern Espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, que van assegurar que un jutge havia supervisat i estava al cas de les detencions.

L'atestat policial també mostra com la Policia Nacional Espanyola  hauria decidit investigar el tall de les vies de l'AVE per iniciativa pròpia, tot i que també l'estaven investigant els Mossos, demanant informes a Adif i Renfe sobre les possibles afectacions i danys que s'haurien produit per la protesta.

La defensa dels detinguts estudia presentar accions legals contra la Policia Nacional Espanyola i assegura que el document demostra que Benet Salellas era el representant legal dels detinguts des de les 9 del matí, malgrat que no el van deixar entrar a la comissaria fins les 12. El mateix dia, Salellas va denunciar que era per no parlar castellà i la delegada del Govern Espanyol a Catalunya va respondre que l'agent que hi havia a la porta era de reforç,  no entenia el català i que Salellas no era representant legal de cap detingut, quelcom que segons la defensa l'atestat demostra que és fals.

Els 16 detinguts, entre ells els alcaldes de Verges i Celrà, Ignasi Sabater i Dani Cornellà i el fotoperiodista, Carles Palacios, estan citats a declarar el mes de març acusats d'un delicte de desordres públics pel tall de les vies del TAV de l'aniversari de l'1O a Girona.

 

Notícies relacionades

Cunillera defensa l'operació policial que va detenir l'Alcalde de Verges i 15 persones més (22-01-2019)

Una marxa groga a Girona dóna suport a Sabater i Bassa i la resta d'encausats (21-01-2019)

Ignasi Sabater agraeix el suport rebut i insta l'independentisme a seguir als carrers (19-01-2019)

Indignació per les detencions sense identificació ni autorització judicial (17-01-2019)

El Govern Espanyol admet que no hi havia ordre judicial per practicar les detencions (17-01-2019)

250 persones es concentren a Verges en suport a Ignasi Sabater (16-01-2019)

La Policia Nacional Espanyola deté l'Alcalde de Verges (16-01-2019)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política