El Govern Espanyol admet que no hi havia ordre judicial per detenir l'Alcalde de Verges

El Govern Espanyol admet que no hi havia ordre judicial per detenir l'Alcalde de Verges
Verges

Data: 17/01/2019

El Ministeri de l'Interior Espanyol admet que les detencions dels Alcaldes de Verges i Celrà i 14 persones més es van fer sense autorització judicial, però que entren dins la legalitat vigent.

El Ministre Fernando Grande-Marlaska ha defensat des de Gran Canaria l'operatiu perquè tot i ser iniciativa policial el jutjat número 4 de Girona que investiga el tall de les vies del TAV l'aniversari de l'1-O n'estava al corrent. El màxim responsable polític de la policia ha lamentat que es posi en qüestió el funcionament de l'Estat de Dret i ha afegit que les forces i cossos de seguretat de l'Estat hi són per col·laborar i cooperar amb el poder judicial, que assegura és el que es va fer a Girona.

La iniciativa policial va venir de la brigada d'informació de Barcelona, que és la divisió policial que s'ha encarregat d'identificar els autors del tall de vies on hi van participar més de 400 persones. Consideren que es tracta d'una infraestructura crítica de l'Estat i a més hi ha una denúncia d'Adif al darrere.

Notícies relacionades

200 persones es concentren a Verges en suport a Ignasi Sabater (16-01-2019)

La Policia Nacional Espanyola deté els Alcaldes de Verges i Celrà i 14 persones més (16-01-2019)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política