Indignació per les detencions sense identificació ni autorització judicial

Intervé: Jordi Soler, Alcalde de Calonge i Sant Antoni i  Josep Piferrer, Alcalde de Palafrugell

Indignació per la detenció dels Alcaldes de Celrà i Verges i 14 persones més, en el marc d'un operatiu per desordres públics. Generalitat, partits sobiranistes, batlles, el Col·legi d'Advocats i col·lectius de periodistes han posat el crit al cel per uns arrestos fets sense ordre judicial i amb aparença de segrest, amb agents encaputxats i sense identificar i cotxes sense logotipar.

Els alcaldes del Baix Empordà estan estupefactes per un operatiu policial que consideren injustificat i reclamen respecte idignitat per la figura dels seus companys Sabaté i Cornellà.

De fet, nombrosos alcaldes van assistir aquest dimecres al vespre a la concentració que hi va haver a Girona per rebutjar els arrestos i a través de declaracions i piulades a les xarxes socials van mostrar el seu suport als detinguts.

El Col·legi d'Advocats i l'UdG qüestionen les detencions

També s'ha posicionat el Col·legi d'Advocats de Girona. A través del seu Degà Carles McCragh en declaracions a l'ACN ha qualificat les detencions d'"inexplicables" i veu "gens habitual" que la policia prengui la iniciativa sense un ordre judicial. Pel representant dels advocats gironins l'operació d'ahir té tints de temps passats i que el que s'hauria d'haver fet és notificar als detinguts que estaven investigats i no pas detenir-los.

La Universitat de Girona, que aquesta nit va viure una caputxinada per protegir un estudiant que anava a ser detingut, ha donat suport als detinguts i ha negat haver rebut cap demanda policial per entrar al campus, un fet que només podrien realitzar sota permís del Rector o ordre judicial.

Periodistes preocupats per l'atac a la llibertat  d'expressió

El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha condemnat les detencions, particularment la del fotoperiodista Carles Palacios. Ho considera un atemptat contra la llibertat de premsa i crida a no normalitzar-ho. El Col·legi de Periodistes ha mostrat la seva preocupació per la detenció d'aquest professional que va cobrir l'ocupació de les vies del tren.

El Govern català, per la seva banda, ha anunciat que presentarà una queixa formal a La Moncloa i una denúncia per detenció il·legal contra la Policia Nacional Espanyola.

Notícies relacionades


El Govern Espanyol admet que no hi havia ordre judicial per practicar les detencions (17-01-2019)

250 persones es concentren a Verges en suport a Ignasi Sabater (16-01-2019)

La Policia Nacional Espanyola deté l'Alcalde de Verges (16-01-2019)

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política