Castell-Platja d'Aro aprova les ordenances fiscals pel 2019

INTERVÉ: Joan Giraut, alcalde de Castell-Platja d'Aro; Antoni Botellé, regidor de medi ambient de Castell-Platja d'Aro; Pedro Torres, portaveu d'ICV de Castell-Platja d'Aro; Montse Rovira, portaveu d'ERC de Castell-Platja d'Aro

La majoria de taxes i ordenances de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro quedaran congelades de cara l'any que ve. El ple va donar llum verda a aquest document econòmic amb els vots a favor de l'equip de govern format per CiU i PSC així com el PP que també hi va suport. ICV i ERC, per la seva banda, que es van abstenir. 

Pel que fa a l'Impost de Béns Immobles que és el que afecta una major part de la ciutadania aquest any és el darrer que s'ha d'aplicar un increment a la base cadastral la qual va patir una revisió ara fa 10 anys. Es tracta d'un impost que en el seu conjunt queda pràcticament congelat tot i que si analitzéssim cada rebut hi poden haver variacions a l'alça o a la baixa.

En quant a la taxa de residus es tornen a notar increments que poc a poc es van regularitzant tenint en compte l'augment que hi ha hagut en els darrer anys en el cànon que aplica la Generalitat i l'abocador, cadascun per la seva banda.

Tant Iniciativa per Catalunya Verds com Esquerra Republicana de Catalunya insten al govern local que treballi les taxes i les ordenances per tal que els ciutadans tinguin una major corresponsabilitat entre ingressos i pagaments i demanen que intentin esgotar el recorregut normatiu per incloure elements de progressivitat en diferents impostos.

Els dos partits, a l'oposició també reclamen que s'apliquin bonificacions en la recollida de residus i ja posen sobre la taula que de cara al proper contracte del servei de recollida d'escombraries que s'opti pel porta a porta.



Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política