Piferrer (ERC) tanca un acord amb Vigas (SGdP) i rebrà el suport de Salvatella (JxC)

Palafrugell

Data: 14/06/2019

Josep Piferrer (ERC) revalidarà l'Alcaldia amb el suport de Joan Vigas (Som Gent del Poble) i Josep Salvatella (JxC).  L'actual batlle de Palafrugell configurarà un govern tripartit i cedirà l'alcaldia al darrer any al candidat del partit municipalista.

L'acord tripartit suposa que el cap de llista d'ERC tindrà el suport de 12 dels 21 regidors i barrarà d'aquesta manera les opcions del candidat més votat, el socialista Juli Fernández. De fet, aquest pacte ja es va deixar entreveure en campanya electoral ja que Vigas va afirmar que no pactaria amb candidats del 155 i Salvatella que apostava per un govern republicà. Malgrat això, els socialistes van intentar pactar fins el darrer moment amb els municipalistes de Som Gent del Poble.

Repartiment de l'alcaldia

L'acord es va gestar primer entre republicans i municipalistes. Aquests van acordar un repartiment d'àrees i la partició de l'Alcaldia 3+1 a condició que el darrer any fos per Vigas de forma personal, és a dir no podrà proposar ningú més del seu partit, com tampoc ERC podrà canviar Piferrer a mig mandat.

L'escull a les negociacions ha estat JxC, que si bé té un acord signat amb L'ANC per fer un alcalde independentista a poques hores del ple d'inici de legislatura ha confirmat que votarà Piferrer i que vol entrar al Govern municipal però no ha signat el cartipàs. Salvatella vol carteres de pes en el nou executiu i rebutja ser un simple convidat de cartró perdra. ERC i JxC s'han emplaçat a seguir parlant de com incorporar JxC al futur executiu.

El PSC, força més votada

El PSC va guanyar les eleccions en nombre de vots però va empatar a 7 regidors amb ERC, segona força. Per darrera, Gent del Poble va irrompre amb tres edils i JxC en va treure 2. En Comú Podem i Ciutadans acaben de completar el ple amb un regidor cada un.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política