Palafrugell és el municipi amb més habitatges buits del Baix Empordà

INTERVÉ: Mònica Tuste, Regidora d'Habitatge de Palafrugell.

Palafrugell destaca per ser el municipi amb més habitatges buits del Baix Empordà amb un total de 112 pisos i cases que es troben en mans de bancs i que porten més de dos anys desocupats sense causa justificada.

El total d'habitatges buits al Baix Empordà és de 232. Sant Feliu de Guíxols és el segon de la llista, però amb una diferència de 76 menys que a Palafrugell.

El problema al municipi ve donat a que en una època hi va haver un pic en el que es van construir excessivament i ara se n'estan recollint aquestes conseqüències. Per intentar arreglar una mica el problema, des de l'Ajuntament de Palafrugell s'està intentant negociar amb els bancs en qüestió per tal d'aconseguir que els cedeixin algun dels pisos com a lloguer social. 

A través d'aquestes llars deshabitades a diversos municipis, la Generalitat grava des de l'any 2015 amb l'impost d'habitatges buits declarats com a no exempts pels contribuents. En total aquest llistat inclou 176 pobles i ciutats repartits arreu de Catalunya, sent 32 de les comarques gironines, i en concret 7 del Baix Empordà. 

Segons recull l'estadística de tributs, al llarg del 2017 es van recaptar gairebé 19 milions d'euros a través d'aquest impost. Els ingressos obtinguts van destinats al finançament dels plans d’habitatge que impulsen les administracions locals i també la Generalitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política