Palamós vol impulsar la primera promoció d'habitatges socials en règim cooperatiu

Palamós vol impulsar la primera promoció d'habitatges socials en règim cooperatiu
Palamós

Data: 05/02/2019

L'Ajuntament de Palamós valora la possibilitat d’impulsar al municipi la primera promoció d'habitatges socials en règim cooperatiu.
 
L'objectiu és el d'incrementar el parc d’habitatges destinat a polítiques socials, per tal de cobrir les necessitats no ateses suficientment pel mercat respecte a la gent jove, o als ciutadans de la població amb escassa capacitat econòmica, per tal que  puguin accedir a un habitatge digne, estable i assequible.
 
Amb aquest interès l'Ajuntament de Palamós vol constituir, a favor d'una entitat cooperativa, un dret de superficie sobre una parcel·la de propietat municipal de 1000m2 ubicada a l'avinguda de Catalunya (al costat del supermercat Lidl) on promocionar, construir i gestionar, un edifici de 34 habitatges en règim cooperatiu de cessió d’ús.
 
El projecte permetria que l’accés a aquests habitatges socials fos en règim cooperatiu de cessió d’ús. D’aquesta manera, els residents pagarien mensualment una quota de soci que seria estable i a un preu assequible.
 
L’acord del projecte s'establiria amb l'entitat Sostre Cívic, una cooperativa integral d’habitatges i persones usuàries en règim de cessió d’ús, sense ànim de lucre i d’iniciativa social que promou projectes d’habitatge, entre d’altres, mitjançant la construcció, rehabilitació, conservació i administració d’habitatges, locals i edificacions per a l’aprofitament i benefici dels seus associats, d’acord amb un model més just d’accés i tinença, no especulatiu, transformador i emparat en els principis de l’economia social i solidària.
 
 
El ple d'aquest mes de febrer (12/02/19) ja preveu poder aprovar el protocol d'intencions, establert entre l'Ajuntament de Palamós i la Cooperativa Sostre Cívic, amb què s’iniciarà l'elaboració d'un estudi de viabilitat, finançat per ambdues parts, mitjançant el qual poder conèixer amb exactitud les necessitats que hi ha a Palamós en matèria d’habitatge social.
 
El resultat d'aquest estudi serà el que determinarà la necessitat del projecte, que si es fes efectiu, estipularia que l'Ajuntament de Palamós constituiria un dret de superfície sobre la  parcel·la municipal qualificada d’Habitatge amb Protecció Oficial, i la Cooperativa Sostre Cívic construiria i gestionaria els habitatges destinats a polítiques socials, en règim cooperatiu de cessió d'ús amb una vigència de 75 anys.
 
Taula de Coordinació Local pel Dret a l’Habitatge de Palamós
El seguiment d'aquest estudi i la validació final del conveni es concretarà per part de la Taula de Coordinació Local pel Dret a l’Habitatge, que actuarà com a interlocutor de l'Ajuntament de Palamós en aquest procés.
 
Aquest òrgan és presidit per l’alcalde de Palamós, i està format pel regidor d'Urbanisme, representants de tots els grups polítics municipals al consistori; per membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca; la regidora i tècnics de l’Àrea municipal d’Acció Social i Ciutadania, tècnics dels Serveis Jurídics i d’Habitatge de l’Ajuntament de Palamós; el Síndic Municipal de Greuges; el Col·legi d’Advocats de Girona; i l’entitat Càritas.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política