Els bisbalencs poden decidir on invertir fins a 100 mil euros del Pressupost

Ha arrencat ja el procés del Pressupost Participatiu a la Bisbal d'Empordà. Els bisbalencs tenen el poder de decidir on invertir 100 mil euros del pressupost, es tracta del doble de la partida que l'any passat es va destinar al pressupost participatiu. El govern bisbalenc aposta fort perquè la ciutadania decideixi des de zero quines són les inversions prioritàries a tirar endavant a la seva ciutat per això el govern no els condiciona fent ja unes propostes a votar, deixa que els veïns proposin el que vulguin.

Aquest dimecres ha començat la primera fase del procés, és a dir, la informativa i la que permet als ciutadans fer aportacions sigui a través d'unes assemblees que es faran al carrer el cap de setmana del 24 i 25 de febrer o ve a través d'una nova plataforma online que s'ha posat en marxa.

Després s'iniciarà la fase de debat en què els serveis tècnics de l'ajuntament valoraran el cost econòmic de les propostes fetes pels veïns i la seva viabilitat. De totes les propostes se n'escolliran 15 que aniran a votació. Les votacions s'iniciaran a principis d'abril.

Aquest és el segon any que la Bisbal aposta per uns pressupostos participatius. Dels 100 mil euros reservats n'hi ha 5 mil que es donaran al consell d'infants perquè també els més petits escullin quines inversions s'han de fer al seu poble.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política