Els Bombers alerten que estan al límit del col·lapse estructural

Intervé: Sergi Carretero, UGT Bombers

Sinó hi ha hores extres, no hi ha suficients professionals per cobrir el Baix Empordà. Crit d'alerta dels Bombers que asseguren es troben en una situació límit amb manca crònica de personal i equipament envellit. Els sindicats adverteixen que amb l'actual dotació no poden garantir ni la seva pròpia seguretat ni la de la ciutadania.

Els Bombers de la Generalitat han deixat de fer hores extres arreu del país el que ha provocat que hi hagi parcs sense la dotació mínima exigida per la llei i per tant es vegin obligats a tancar, com va ser el cas diumenge de Calonge.

Falten 600 Bombers arreu del país

Els sindicats calculen en 600 el nombre de Bombers que falten arreu de Catalunya. En el cas específic del Baix Empordà els quatre parcs que hi ha haurien de tenir en conjunt una vintena de professionals i ara en són una dotzena.

Segons dades dels respresentants dels treballadors en el conjunt de Catalunya el 50% dels Bombers ja han arribat al topall màxim d'hores extres que legalment poden fer.

Una dècada d'austeritat que passa factura

La situació dels Bombers és similar a la que viuen altres serveis públics del país en peu de guerra contra el Govern, com són recentment el sanitari o el de l'ensenyament. Són greuges que es van iniciar amb l'esclat de la crisi financera i les retallades que van iniciar el darrer Govern tripartit PSC-ERC-ICV del President Montilla, primer; i que es van accentuar amb l'austeritat imposada pel Govern de Convergència i Unió del President Mas.

La no realització d'hores extres es mantindrà de moment fins el 10 de gener. Els sindicats exigeixen a més de la contractació de més personal l'actualització del conveni del 2009 i una renovació important del parc de Bombers. Lamenten que hi ha vehicles d'emergència que tenen més de 15 anys i material obsolet.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política