Polèmica al ple de Palamós pel Consorci Costa Brava

Palamós

Data: 16/01/2019

INTERVENEN: Joan Bohigas, portaveu CUP / Jordi Pallí, representant ajuntament al Consorci Costa Brava /  Joan Gea, anterior representant ajuntament al Consorci Costa Brava

Les irregularitats detectades per la Sindicatura de Comptes al Consorci Costa Brava van marcar un ple amb un ordre del dia molt curt però que es va animar al Precs i Preguntes. 

Una pregunta de la CUP sobre el paper de l'Ajuntament de Palamós en aquest organisme va originar un intens debat sobre el seu funcionament i sobre si els representants municipals podrien haver fet més per controlar-lo. 
La Sindicatura de Comptes va detectar diverses irregularitats en els procediments de contractació. Concretament acusa a l'ens d'adjudicar una norantena de contractes per valor de més d'un milió d'euros sense concurs públic. Unes acusacions que també va posar damunt la taula la CUP, a l'oposició a l'ens supramunicipal El regidor de la formació anticapitalista, Joan Bohigas, va qüestinar el paper dels dos darrers representants de l'Ajuntament a l'ens, Jordi Pallí i Joan Gea. 

Els dos darrers representants de l'Ajuntament al Consorci, el de l'actual govern, Jordi Pallí; i el de l'anterior executiu, Joan Gea, van defensar que intervenció i secretaria de l'ens mai els van fer arribar cap informe que insinués irregularitats. 
Jordi Pallí va explicar que les presumptes irregularitats tenen relació amb una manca de personal ja subsanada i que s'ha treballat per fer els canvis perquè no es torni a produir.

Joan Gea va explicar que durant el temps que va estar a l'ens van canviar alguns protocols pel que fa a les inversions i retribucions i que està tranquil del seu paper a l'ens. 

En l'apartat de Precs i Preguntes el PSC va qüestionar el cost del Festival So de Cobla i va demanar una auditoria per determinar quina administració ha pagat què. També, en aquest cas en l'únic punt ordinari de l'orde del dia, va criticar que l'equip de Govern portés a assabentats un conveni urbanístic sense consultar-ho amb la resta de grups. 

Donat el poc contingut ordinari del ple la CUP va anunciar que la seva retribució per assistència es donaria a organitzacions del territori. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política