El carrer de les Escoles Velles passarà a dir-se carrer 1 d'Octubre

El tram del carrer Coll i Vehí on hi ha les Escoles Velles de la Bisbal d'Empordà passarà a dir-se carrer 1 d'Octubre. Així ho han decidit els bisbalencs en un procés participatiu que arrencava el 9 de juliol i finalitzava aquest diumenge. 158 persones han votat aquest espai on s'hi troben les Escoles Velles i on el passat 1 d'octubre s'hi va viure una jornada històrica pels bisbalencs defensant el dret a vot a la consulta sobre la independència de Catalunya.

L'Ajuntament de la Bisbal proposava dos espais per acabar donant el nom d'1 octubre a un carrer o plaça de la Bisbal i sumar-se així a un reconeixament que ja han fet altres municipis per posar en valor els fets succeïts durant les votacions del passat 1 d'octubre. Una manera de commemorar tot l’esforç i la resistència de la ciutadania per defensar el dret de vot del poble.
 
La primera opció era la plaça on hi ha l'Ajuntament que és una extensió de la plaça del castell, de fet aquesta era la proposta del govern per ser un espai de concentració, manifestació i protesta ,per tant un lloc reivindicatiu. Alguns veïns van proposar a l'Ajuntament que es plantegés també un tram del carrer Coll i Vehí, entre la carretera Palamós i el carrer Nou on tants bisbalencs s'hi van concentrar per defensar les urnes l'1 d'octubre. Finalment aquesta proposta ciutadana ha sigut la guanyadora en el procés participatiu en el que hi han votat 250 bisbalencs.

Aquest dilluns ja s'ha celebrat la junta del nomenclàtor, ara passarà a comissió informativa i el proper dimarts 31 de juliol s'aprovarà en el plenari.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política