El ple de Begur aprova, per unanimitat, una moció per a la protecció del corall vermell

El ple de Begur aprova, per unanimitat, una moció per a la protecció del corall vermell
Begur

Data: 30/05/2018

El ple de l’Ajuntament de Begur, reunit ahir a la nit, va aprovar, per unanimitat, una moció a favor de la protecció del corall vermell al litoral català. La moció proposa que la protecció del corall que ja existeix al tram de la costa catalana des del Cap de Begur fins a França, a iniciativa de la Generalitat, es faci també al tram del Cap de Begur fins a Arenys, que gestiona l’Estat espanyol, després que recentment ha atorgat 12 llicències  d’autorització d’extracció i venda de corall vermell. “A més, ens afecta molt perquè el corall vermell es troba, sobretot, entre Begur i Tossa”, va explicar l’alcalde, Joan Loureiro, que, a més, va recordar que a sota aigua, els capbussadors poden anar a la zona protegida.

Per tot això, el consistori begurenc insta al Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient a revocar l’adjudicació de les 12 llicències i que faci extensiva la moratòria decretada per la Generalitat a tot el litoral català. Al mateix temps, sol·licita a les dues administracions a reforçar el control de la pesca furtiva. D’altra banda, requereix a la Generalitat a utilitzar la parada biologia del corall per potenciar campanyes de sensibilització i es marca, com entitat, col·laborar amb les escoles del municipi per a la sensibilització i la conscienciació del valor ecològic del medi subaquàtic com a patrimoni natural que cal preservar.

En el mateix plenari, l’alcalde va avançar la intenció del govern d’exposar, a partir del 15 de juny, els projectes pendents que vol executar el govern perquè la població pugui valorar-los. I entre aquest projectes ja va avançar que hi hauria el de l’adequació de l’entorn dels horts comunitaris.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política