Homenatge a la família que va promoure el trasllat del pont del Ferro a Palamós

Palamós

Data: 15/03/2018

Mig segle després que el seu pare promogués l'adquisició del Pont de Ferro de Palamós, avui Joaquim de Toca ha fotografiat el propi pont i l'acte d'homenatge que l'Ajuntament del municipi ha fet a qui van ser els principals promotors de l'arquisició, com van ser Josep Maria de Toca i Mariana de Ciurana.

Dos dels tres fills així com altres familiars i amics han estat presents a l'acte d'agraïment que des de l'Ajuntament s'ha volgut fer coincidint amb el 55è aniversari del trasllat del pont a la vila.

Tal dia com avui de l'any 1963 aquest emblemàtic pont que uneix la zona del Pla de Nau i el Mas Gorgoll i que passa per sobre la riera Aubi va iniciar el seu trasllat de Girona fins a Palamós. Joaquim de Toca recorda que el seu pare va lluitar perquè el pont acabés a Palamós i no destruït com es plantejava en un primer moment.

El pont que als anys 60 va tenir un cost de 25.000 de les antigues pessetes, va permetre disposar d'un pas segur arran de la creixent densitat d'edificacions a la zona i la possibilitat de creuar la riera els dies de pluja intensa.

El pont Eiffel va ser construït per l'enginyer francés Gustave Eiffel, conegut entre d'altres per la famosa torre de París que porta el seu nom. Va ser trasllat el 1963 des de Girona però no va ser fins al 1968 quan es va instal·lar en el seu emplaçament actual. Avui presenta un aspecte renovat després que durant el darrer trimes de l'any passat es portés a terme una acurada restauració que ha permès recuperar la imatge d'aquest tipus de ponts i realitzar un nou paviment de formigó per millorar el pas dels vianants, eliminant els elements que entorpien la visió.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política