Palamós aprova la creació d'una zona industrial a la zona de la Pietat

Palamós

Data: 13/02/2018

Intervenen: Joan Bohigas, portaveu CUP; Dani Reixach, portaveu JxPSJ; Lluís Puig, Alcalde de Palamós

Llum verda al canvi de planejament urbanístic per ampliar el sól industrial de Palamós. El ple ha validat amb els vots d'ERC, PdeCAT, PSC i Vanessa Mànyic la creació d'una zona industrial de 135.000 metres quadrats al voltant de la Hutchinson per adequar-la a una sentència judicial que va qüestionar el POUM del 2008.

El plantejament urbanístic industrial s'ha hagut de modificar a instàncies judicials després d'una demanada d'un particular, que tot i que va perdre el cas, ha derivat en l'exigència de no partir la zona industrial tal i com estava previst inicialment.

Un polígon de 25 hectàrees amb anella verda


De resultes de la sentència el consistori va encarregar un seguit d'informes tècnics i es va decidir agrupar el sól industrial al voltant de la Hutchinson.

El pla preveu crear un polígon de quasi 25 hectàrees de superfície amb una corona verda que l'abraci per mitigar l'impacte ambiental. També es crearà una via verda que connectarà la ciutat amb el paratge de Bell-Lloc i es milloraran els accessos entre la rotonda de la dama dels vents i la zona de la Pietat que beneficiarà la mobilitat del barri d'Es Pla.

"Demanda empresarial escassa" i "afectació mediambiental"

JxPSJ i la CUP han carregat durament contra un projecte que consideren que afectarà seriosament l'espai natural de Bell-Lloch. Ambdos grups consideren que la demanda empresarial és escassa i que caldria col·laborar amb municipis de l'entorn que tenen sól industrial disponible.

Per l'esquerra anticapitalista calia haver utilitzat la sentència judicial per requalificar els terrenys a no urbanitzables.

Des de JxPSJ s'ha deturpat a ERC que hagi passat de detrector d'una zona industrial a La Pietat en el passat a defensor del projecte.


Una zona industrial "dimensionada" i que "aportarà llocs de treball"

Des de l'equip de govern s'ha assenyalat que la zona industrial està dimensionada a les necessitats de la ciutat i que l'entrada a la zona industrial i la zona protegida del PEIN serà diferenciada.

Les dues formacions que formen el bipartit municipal han posat el focus en el fet que la industrialització de la ciutat dóna oportunitats laborals més enllà del precari i estacional sector serveis dominant.

El PSC no ha intervengut en un debat del qual ja havia fixat posició amb anterioritat. Sintonia, més enllà de matisos concrets, en què la ciutat necessita sól industrial.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política