L'ensenyament no reglat reclama reprendre les classes presencials

Intervé: Dalia Gironès, directora i fundadora de Dalia School de Sant Feliu de Guíxols.

Els centres formatius no reglats d'arreu del territori català reclamen a les autoritats sanitàries la seva reobertura. Fou al 7 de gener quan es va aprovar la resolució que exigeix el tancament, mentre les escoles d'adults, les Escoles Oficials d'Idiomes i les escoles municipals de música poden seguir treballant de manera presencial. Una contradicció que ha portat a uns 6.000 centres no reglats a aglutinar-se sota la plataforma Acadèmies Unides.

Tornar a la presencialitat
Clamen poder tornar a la presencialitat, ja que molts alumnes no poden seguir el curs per la mala connectivitat o per raons de conciliació familiar. Per la seva banda, els tutors han hagut d'invertir hores extra per adaptar els continguts a la nova realitat, a més de pagar un plus per l'utilització de les plataformes en línia.

Farts de viure en la incertesa, Acadèmies Unides, la patronal Catformació i el Gremi d'Escoles d'Idiomes de Catalunya estan treballant braç a braç per establir una via de diàleg amb la Generalitat.

Ajudes insuficients
Tot i seguir les mesures de sanitat dictades pel PROCICAT, els centres formatius no reglats, a diferència de les acadèmies oficials, han hagut d'abaixar la persiana. Les ajudes emeses pel govern, afirmen els que les han pogut sol·licitar, no cobreixen els costos que implica el tancament.

Els 6.000 centres adherits a Acadèmies Unides, i que per tant, es veuen afectats per les restriccions, dóna veu a 30.000 treballadors del sector.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política