Verges acull les Jornades Municipalistes per a la República des de Baix

Verges

Data: 08/11/2021

Punt de trobada per compartir experiències i crear així, una unitat d'acció per començar a encarrilar les eleccions municipals del 2023. Sota aquest mantra, Verges ha esdevingut el primer poble de les comarques de Girona en acollir les Jornades Municipalistes per a la República des de Baix. Hi han participat una seixantena de càrrecs electes, així com diferents investigadors experts en els àmbits tractats.

Quatre taules de debat en clau municipalista
La programació de la trobada s'ha teixit a través de 4 taules de debat centrades en el dret a l'aigua, els lideratges feministes, la transició energètica i la dinamització econòmica en clau municipal. Si desgranem cada una de les temàtiques destacar la preocupació pel canvi climàtic, l'adhesió als sistemes energètics d'autoconsum, el rebuig als macroprojectes, la necessitat de millorar les condicions de les classes populars i perseverar que "allò personal també esdevé polític".

La mirada posada a les eleccions del 2023
Les jornades, celebrades aquest dissabte al Pavelló Municipal de Verges, han clausurat amb una ponència sobre l'horitzó electoral del 2023. En aquest sentit, s'ha volgut remarcar la importància política exercida dels municipis mitjans i petits. 

Ponents de formacions diverses
Dani Cornellà i Dolors Sabaté de la CUP, Urko Lòpez d'EH Bildu o Laia Pélach de Guanyem Girona han estat alguns dels assistents a la trobada. A dos quarts de sis de la tarda, les Jornades s'han donat per finalitzades, les quals han registrat un gran èxit de participació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política