La polèmica dels llaços grocs tensa el ple de Sant Feliu de Guíxols

Intervenen: Josep Melcior Muñoz, portaveu PSC; Carles Motas, Alcalde; Dolors Ligero, portaveu PDeCAT; Albert Polo, regidor ERC; Aniol Negre, portaveu CUP; Pere Albó, portaveu MES; Jordi Lluveras, portaveu GdC

Tensió al ple de Sant Feliu de Guíxols per la qüestió dels llaços grocs amb interrupcions constants del públic al regidor del PSC Josep
Melcior Muñoz. Els socialistes van presentar una moció per reclamar que no es pengin llaços grocs ni pancartes a l'espai públic escudant-se en l'ordenança de civisme de l'Ajuntament i en un 'suposat' principi democràtic de 'neutralitat' a l'espai públic.

Els socialistes van defensar la moció a nivell tècnic perquè la presència de llaços grocs contravé l'ordenança de convivència ciutadana i a nivell polític perquè poden arribar a cohartar la llibertat d'aquells que no pensen com el sobiranisme. Pel PSC la presència d'aquests elements pot generar situacions de conflicte.

Motas renya el públic per interrompre Muñoz

La intervenció del portaveu del PSC va ser interrompuda de forma constant i sorollosa per un públic majoritàriament tenyit de groc. Fet que va provocar la intervenció irada de l'Alcalde Carles Motas, que va exigir respecte i va advertir que a la sala de plens s'escoltaran totes les opinions.

La portaveu del PdeCAT, Dolors Ligero, va fer una vehement intervenció deturpant al PSC que pretengui cohartar la llibertat d'expressió i va recordar que posar llaços no és cap expressió de violència ni limita cap dret.

ERC va negar que els llaços grocs contravinguin l'ordenança de convivència ciutadana perquè són una expressió política d'aquells que no obliden presos, perses i exiliats i exiliades.

La CUP va negar un dels arguments de la moció i va defensar que no existeix l'espai públic neutral.

Des del MES, Pere Albó, va intentar posar el dit a la llaga a una suposada divisió de l'equip de govern i va llançar en cara del PSC que la moció és una provocació que fa seguidisme de qui té el poder.

Els Comuns van assegurar que la proposta del PSC amaga més que no ensenya perquè el text de la moció passa per alt el perquè dels llaços grocs i va defensar que la llibertat d'expressió no es pot limitar sota cap concepte. Jordi Lluveras es va afegir a l'Alcalde en la crítica a les interrupcions del públic al portaveu socialista.

TPSF va intentar situar-se al marge de la polèmica fent bandera del seu caràcter municipalista. Saballs va posar l'accent en què aquest tipus de mocions superen l'àmbit on els responsables municipals poden intervenir-hi.

Moció només recolzada pel PSC

Després d'un llarg debat la moció va ser àmpliament rebutjada. Només el PSC hi va votar a favor i tots els regidors de TPSF, que tenien llibertat de vot, es van sumar al rebuig al text.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política