Junts entra a governar a Palamós fruit de l'ampliació del pacte de govern

Palamós

Data: 03/11/2023

Palamós presenta un nou cartipàs municipal amb la delegació de competències als edils de govern, que passa de 8 regidors a 11, fruit de l'ampliació del pacte establert fins ara entre els grups municipals d'Esquerra, del PSC, i la suma de Junts per Catalunya. Per altra banda, les tinències d'alcaldia han passat de 5 a 3 amb representació per a cadascuna de les forces polítiques, que són Esquerra, PSC i JUNTS, representades al govern.

Palamós presenta un nou cartipàs fruit de l'ampliació del pacte de govern amb Junts. Així, els regidors d'Esquerra Republicana, PSC i JUNTS han expressat l'estabilitat del pacte, votant conjuntament el cartipàs amb les delegacions corresponents i les representacions institucionals.

Per tant, entre altres atribucions de regidories, l'alcalde Lluís Puig, d'Esquerra, es responsabilitzarà de les àrees d'Urbanisme, Acció Social i Ciutadania.

En el cas de la regidora Maria Puig, també d'Esquerra, seran les àrees de Medi Ambient, Neteja i Residus, Salut Pública, Patrimoni i Arxiu.
A la regidora Raquel Gallego, del Partit Socialista, se li atribueixen les competències d'Habitatge, Brigada, Cementiris i Emissora municipal.

I al regidor Raimon Trujillo, de Junts, assumeix les responsabilitats vinculades a Secretaria, Serveis Jurídics i Contractació, Serveis Econòmics, Emprenedoria i Smart City.

A continuació, els mateixos grups municipals han basat l'acció de govern en les prioritats pactades en l'acord.
De fet, per fer el seguiment dels termes d'aquest acord i garantir el seu compliment, s'han constituït espais de funcionament intern com les reunions de seguiment i coordinació de l'acord de govern i el gabinet d'alcaldia.

Així, l'acord de govern entre les formacions municipals d'Esquerra, PSC i JUNTS, ha establert la necessitat de compartir reptes que es tradueixen en unes línies estratègiques de treball per a l'actual mandat, establint prioritats en polítiques per al benestar, comunitat i una vida saludable.

Per altra banda, la promoció del municipi en tant que referent de turisme i desenvolupament econòmic sostenible també ha estat un objectiu compartit del proper mandat.

Pel que fa al treball en la via pública en carrers, places i espais verds, i una mobilitat per afrontar els reptes actuals i futurs tenint en compte tots els barris, ha estat una prioritat clau entre les formacions municipals.

L'impuls de la renovació d'equipaments estratègics cercant figures de cofinançament supramunicipal i l'impuls de crear una nova estratègia en la neteja i recollida de residus que permeti un municipi més net i endreçat, també han format part d'aquestes línies estratègiques.

Per acabar, entre els principals reptes de l'acord de govern, s'hi ha trobat el fet de transformar l'organització interna i la infraestructura tecnològica de l'Ajuntament per millorar l'eficiència i eficàcia dels serveis a la ciutadania.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política