El Consell Comarcal del Baix Empordà aprova una moció per afrontar els efectes de la Covid

Intervé: Joan Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha aprovat per via d'urgència una moció per afrontar l'Estat d'Alarma. El text, proposat pel propi consell i que és una rèplica del que ja va aprovar la Diputació de Girona, ha estat validat per unanimitat per tots els grups comarcals. 

La moció proposa sol·licitar un seguit d'ajudes al govern central per dotar el Consell Comarcal i els ens locals de la demarcació d'eines per combatre les conseqüències de la pandèmia. Així per exemple, proposa poder mobilitzar el superàvit disponible del 2019 per la causa, flexibilitzar directrius de les regles de la despesa i l'estabilitat pressupostària o garantir les aportacions previstes pel 2020 de les administracions supramunicipals i poder-les ampliar per la situació de crisi. Per altra banda, el text proposa la creació d'una taula de treball en el marc de la junta de portaveus del consell per fer front als reptes de la pandèmia de covid-19 i debatre els acords als quals haurà d'arribar el consell en àmbits tan diversos com el de la salut, l'educació i la cultura, el turisme o el sector econòmic, productiu i industrial.

Pel president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Loureiro, és un text en defensa de l'autonomia municipal.

La moció ha estat aprovada durant la primera sessió plenària virtual de la història del Consell Comarcal del Baix Empordà. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política