Palafrugell aprova unes ordenances fiscals molt semblants a les del 2020

Palafrugell

Data: 29/10/2020

Palafrugell aprova les ordenances fiscals per a l'exercici 2021 al ple del mes d'octubre. Els vots favorables dels tres partits de govern van tirar endavant unes ordenances força continuïstes respecte les que van entrar en vigor l'1 de gener del 2020. 

Un dels principals trets diferencials de les properes ordenances és un recàrrec del 50% en l'IBI d'habitatges desocupats en mans de bancs i fons voltor. Pel que fa a altres aspectes destaquen un IBI sense modificacions, més enllà de les mencionades; el no increment del valor cadastral pel 2021; el manteniment de la taxa de recollida d'escombraries, a excepció d'aquells que hagin hagut de parar l'activitat econòmica, a qui se'ls suspendrà; o les mateixes tarifes d'ocupació de via pública per a terrasses o parades. 

Per tot això, des de la principal força de l'oposició, el PSC, es van mostrar crítics i contraris a la possibilitat de tornar als mateixos impostos i taxes del gener del 2020. Juli Fernández va lamentar no modificar les ordenances perquè això suposa augmentar la pressió social a la ciutadania si es té en compte que el PIB al municipi haurà baixat un 14% a finals d'any. 

L'alcalde, Josep Piferrer, va argumentar que no és possible abaixar impostos i taxes si es volen augmentar les ajudes per la crisi de la pandèmia i va voler deixar clar que en aquest sentit la línia d'ajuts de Palafrugell serà modèlica. 

Mentrestant, el sentit de vot dels grups restants de l'oposició, En Comú Podem i C's, va ser l'abstenció. Aquests darrers també van retreure no haver abaixat impostos. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política