S'obren les inscripcions per accedir a la promoció d'habitatge cooperatiu a Palamós

Palamós

Data: 21/06/2022

El projecte d'habitatge social en règim cooperatiu a Palamós, impulsat per Sostre Cívic, inicia el procés de captació d'usuàries. El 29 de juny a les 6 de la tarda es realitzarà la primera sessió informativa a les galeries Carme. Més endavant, el 7 i el 14 de juliol a la mateixa hora, s'han programat dues convocatòries en format telemàtic. L'objectiu final és garantir l'accés a l'habitatge al municipi, sota un model no especulatiu, a un preu assequible i a llarg termini.

Són 34 els domicilis que configuraran la primera promoció d'habitatge cooperatiu d'obra nova a les comarques gironines. En concret, s'ubicaran a l'avinguda Catalunya de Palamós, en un terreny públic de 1.000 m², que fa un any l'Ajuntament va cedir el seu ús a Sostre Cívic.

El període d'inscripcions per adherir-se al projecte s'obrirà del 29 de juny al 24 de juliol. Paral·lelament, s'emprendran tres sessions informatives, una de presencial a les galeries Carme el 29 de juny i dues de telemàtiques el 7 i 14 de juliol. Els futurs usuaris hauran de complir els requisits estipulats per la Generalitat per accedir a la borsa d'habitatges de protecció oficial, i a més, s'han marcat com a col·lectius prioritaris els joves menors de 35 anys, els majors de 65 i les famílies monoparentals empadronades al municipi.

El model d'habitatge cooperatiu fluctua entre la propietat i el lloguer. És a dir, la tinença de l'immoble recau en la cooperativa, i el veïnat compta amb un dret d'ús de caràcter indefinit. Així, es fomenta un paradigma no especulatiu, estable i a un preu assequible. Les quotes mensuals previstes es situen entre els 430 i els 680 euros. A més, s'haurà de fer una aportació inicial d'uns 12.000 euros, que serà retornable si s'abandona el projecte.

Les persones interessades poden inscriure's a partir del 29 de juny, també es poden adreçar a les sessions informatives o contactar amb Sostre Cívic. Els benefactors participaran en el codisseny de l'immoble, i alhora, gaudiran de processos grupals per conèixer els altres veïns i veïnes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política