Unanimitat a Palamós per exigir la llibertat pels presos polítics

Palamós

Data: 11/04/2018

Intervenen: Jordi Pallí, portaveu PDeCAT; Joan Bohigas, portaveu CUP; Dani Reixach, portaveu JxPSJ; Vanessa Mànyic, regidora no adscrita; Teresa Ferrés, portaveu PSC; Maria Puig, portaveu ERC

El ple de Palamós va votar per unanimitat una moció que demana l'alliberament de preses i presos polítics, el retorn d'exiliats i exiliades i que denuncia una deriva antidemocràtica a l'Estat Espanyol.

Tots els grups municipals, inclós el PSC i l'exregidora ara no adscrita del PP van votar a favor d'un text proposat per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM).

Denuncia la deriva autoritària de l'Estat

El text denuncia la repressió contra l'independentisme exercida pel Govern Espanyol en connivència amb els poders judicials i els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat. Un Estat al que no hi veu separació de poders i que vulnera drets civils, polítics i humans. La moció lamenta que s'intenta esclafar la voluntat de la sobirania popular empresonant injustament polítics i polítiques independentistes que són gent de pau; i qualifica de dictadura l'aplicació de l'article 155.

El portaveu del PDECAT, Jordi Pallí, va carregar contra un Estat Espanyol embogit i va afirmar que la qüestió ja traspassa els límits del sobiranisme per passar a ser un tema de democràcia.

Crítica al silenci de la UE i a la deriva judicial del conflicte

Des de la CUP es va apuntar que les actuacions de l'Estat pretenen crear un clima de por i JxPSJ va criticar al silenci còmplice de la Unió Europea.

La regidora no adscrita, Vanessa Mànyic, va subscriure la moció demanant acabar amb la deriva judicial del conflicte.

Demanda de front comú i record a la 'palamosina' Marta Rovira

El PSC va circumscriure el seu vot estrictament a les persones que formen part del grup municipal i a la tradició d'aquest en mocions relacionades amb el procés independentista. Tot i alguns matisos sobre el text va mostrar el seu suport perquè entén que es tracta de defensar els drets i llibertats civils davant una deriva autoritària de l'Estat.

ERC va tancar la ronda d'intervencions agraint la unanimitat del ple i recordant especialment Marta Rovira, la secretària general d'ERC exiliada a Suïssa i que té vinculació amb Palamós com a estiuejant.

Suport als rapers Valtònyc i Pablo Hássel

El ple també va votar per unanimitat una altra moció urgent, en aquest cas presentada per la CUP, per criticar la persecució judicial de rapers com Pablo Hássel o Valtònyc.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política