L'Alcalde de Verges reivindica l'1-O i el 3-O en una carta oberta a Dolors Bassa

L'Alcalde de Verges reivindica l'1-O i el 3-O en una carta oberta a Dolors Bassa
L'Alcalde de Verges, Ignasi Sabater, reivindica l'1 d'Octubre i el 3 d'Octubre com a moments de ruptura del Règim del 78 en una carta oberta a la Consellera d'Ocupació cessada pel 155 i empresonada a Figueres.

El Batlle ha participat en la iniciativa 'Cartes per la Llibertat' del digital Vilaweb,en què diverses persones escriuen missives les preses i presos polítics i als exiliats i exiliades.

L'Alcalde de Verges assegura que "allò que va fer por al Règim del 78 i la monarquia va ser el Referèndum de l'1 d'Octubre i la vaga general del 3 d'Octubre" on la gent "va demostrar que té el poder". Una revolució pacífica, afirma, que va "espantar" a l''establishment'.

Tristesa i ràbia per una situació injusta

Sabater expressa "tristesa i ràbia" i també enyorança cap a Dolors Bassa a qui diu que està empresonada injustament. "Cada dia hi penso i no em puc imaginar com n’ha de ser, de dur, haver de conviure enmig de parets, carcellers, forrellats" assegura Sabater qui li afegeix "I és que amb tu haurien volgut empresonar també l’anhel de llibertat, la voluntat de la societat catalana de decidir democràticament, de manera lliure i pacífica, el futur del nostre país"

El primer edil vergelità es compromet a seguir lluitant pels drets i llibertats de tots els perseguits per haver defensat el dret a l'autodeterminació i anima a "recuperar els carrers per buidar les presons".
 

Llegeix la carta sencera


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política