Entitats de l'Estartit: "No tenim els diners per continuar fent la nostra labor"

Les entitats de l'Estartit encara no han cobrat la totalitat de les subvencions pressupostades el 2022. Recentment, els afectats han rebut una informe de l'interventor de l'EMD, que especifica quins àmbits es cobriran econòmicament, segons les factures presentades. El document també proposa aprovar un nou pla de subvencions, a més, d'emprendre una auditoria a dues entitats.

La festa de carnestoltes amb Els Pirats de les Medes o la caminada lila de la coral feminista MankiBand són alguns dels actes que s'han cancel·lat a l'Estartit per manca de diners entre les entitats. Avui dia, els seus integrants no han cobrat l'import total de les subvencions del 2022, encara que, segons apunta interventor local, "es va fer una bestreta del 50% a finals d'any". No obstant això, el teixit associatiu "no en fa prou per fer front als pagaments".

Les entitats de l'Estartit habitualment cobraven les subvencions anuals entre els mesos de setembre i octubre. Fou un canvi de titular en el servei d'intervenció de l'EMD, que va catapultar la situació. Segons les associacions, el nou secretari "considera il·legal fer un avançament dels pagaments".

En aquest sentit, la problemàtica s'hauria d'haver solucionat amb l'entrada al nou any, però no ha estat així. De fet, l'interventor ha revisat cada una de les factures presentades per les 13 entitats i com a resultat, n'ha extret un informe. Els afectats ja han rebut el document, que especifica quines despeses del 2022 es cobriran econòmicament.

L'anàlisi financera, en concret, conclou modificar les bases de les concessions per "evitar subvencionar activitats que no siguin d'utilitat pública o d'interès social". Per exemple, "l'interventor desgrana algunes despeses com la compra de pastissos i pa amb embotit en unes competicions locals" o les factures de "El Corte Inglés, Cofidis o Kapipool Piscines".

El document també proposa "fer una auditoria a dues entitats" i, per evitar futures problemàtiques, s'està redactant un nou Pla Estratègic de Subvencions. Ara, els afectats tenen fins aquest cap de setmana per a presentar al·legacions. Un cop finalitzat el tràmit, l'EMD es compromet a abonar la totalitat de les subvencions.

Sense encara cobrar el conjunt dels imports, el teixit associatiu de l'Estartit ha fet front comú i ha anunciat una nova jornada de protestes. Seran aquest dissabte a les dotze del migdia a la plaça de l'Església.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política