Lamuà (PSC Congrés) demana aprofitar el canvi de tarannà a la Moncloa per dialogar

Intervé: Marc Lamuà, diputat PSC Congrés de Diputats

El Diputat del PSC al Congrés, Marc Lamuà, creu que s'ha d'aprofitar el canvi de govern a l'Estat per desescalar la tensió a Catalunya i veu el nou executiu de Pedro Sánchez seriós i que envia un missatge nítidament europeista en un moment d'ascens de l'euroescepticisme.

El també Primer Secretari del PSC Gironí ha passat pels estudis de TV Costa Brava on ha comentat l'actualitat política estatal, nacional i municipal després de la Moció de Censura que l'ha convertit en diputat del grup que recolza el Govern Estatal.

Lamuà ha tret importància als tuits del ministre de Cultura Màxim Huerta demanant que se'l jutgi pel que farà a partir d'ara i ha situat la ministra d'administracions territorials, Meritxell Batet com a peça clau per millorar l'entesa entre Madrid i Barcelona.

L'Estatut com a mínim comú denominador

El diputat palamosí demana al President Quim Torra que aprofiti el canvi de tarannà que s'ha instal·lat a La Moncloa i dialogui sense sortir de la Constitució i l'Estatut.

En aquest sentit Lamuà creu que hi ha molt recorregut en un marc estatutari que mai s'ha acabat de desplegar en la seva totalitat i demana ser conscients que ningú sortirà amb el seu programa de màxims si fructifica el diàleg.  Sobre les preses i presos polítics i la persecució a rapers com Valtonyc, el diputat remarca les diferències entre PP i PSOE respecte l'ús polític de la justícia, sempre des del respecte a la separació de poders.

Evitar la política de blocs al món municipal

Pel que fa a l'actualitat municipal, el Primer Secretari del PSC confia que el seu partit mantindrà les llistes municipals que va presentar el 2014 i demana que no s'instal·li la política de blocs del Parlament a la vida municipal.

L'únic diputat gironí del PSC s'imposa com a deures en aquesta nova etapa redreçar la manca d'inversions i execució pressupostària que hi ha hagut a les Comarques Gironines en els darrers i anys i poder desbloquejar obres històriques. Creu que un desescalament en la tensió política pot ajudar a materialitzar aquest objectiu

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política