La carta de Millo 'els entra per una orella i els surt per l'altra'

Sorpesa per la carta que el delegat del Govern Espanyol, Enric Millo, ha enviat als alcaldes i alcaldesses demanant-los que vetllin per la 'neutralitat' en l'espai públic i en conseqüència impedeixin expressions polítiques al carrer com poden ser la penjada de llaços grocs o clavament de creus a la platja.

L'atac feixista que hi va haver a Callella de la Costa contra un grup de persones que clavaven creus grogues a la sorra amb diversos ferits o la picabaralla entre persones a la platja de Llafranc pel mateix fet, ha fet encendre les alarmes  sobre una hipotètica degradació de la convivència a Catalunya, i per això Millo va enviar una missiva als ajuntaments dient-los que el manteniment de la convivència passa perquè els carrers estiguin nets de simbologia política. Els recorda que l'article 103 de la Constitució consagra el principi de neutralitat de les administracions públiques.

Extralimitació de funcions

Per l'Alclade de La Bisbal, Lluís Sais, això és una extralimitació en les funcions del delegat del govern espanyol a Catalunya i una intromissió en una llibertat d'expressió que no cohartarà. Sais, afectat per un procediment judicial en referència al referèndum de l'1O, s'ho pren amb ironia.

També li resta importància l'altra batlle de la comarca assenyalat per la justícia per haver col·laborat amb el referèndum. Josep Piferrer assegura que la missiva no ha estat enviada pels canals habituals de comunicació entre les administracions.

Resta importància a la picabaralla de Llafranc

Piferrer ha restat importància a la picabaralla que hi va haver a la platja de Llafranc quan una senyora visiblement molesta, va increpar a membres del CDR per clavar creus a la sorra. Unes creus, apunta, que no impedien l'ús de la platja per tercers.

En tot cas, tant Sais com Piferrer, no modificaran la seva conducta i les paraules de Millo i adoptaran la postura de : M'entra per una orella i em surt per l'altra.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política