Concentracions arreu en defensa del sistema educatiu català

Baix Empordà

Data: 28/02/2018

Intervé: Maria Puig, regidora de Palamós

Que el model d'immersió lingüística de l'educació catalana sigui intocable. Amb aquest objectiu, la plataforma Som Escola va concentrar aquest dimecres a la tarda la ciutadania davant de tots els ajuntaments de Catalunya en una nova mobilització, que temen que no sigui la darrera. 

El fet que ha fet saltar totes les alarmes és la proposta del Partit Popular i Ciutadans d'incloure una casella a la preinscripció escolar que permeti escollir el castellà com a llengua vehicular a les aules catalanes. Al manifest que van fer arribar a tots els municipis, des de Som Escola parlen d'un atac intolerable al sistema d'immersió lingüística, que consideren un model d'èxit demostrat a nivell internacional.  

Malgrat que la pluja i la fred intensa van forçar a desconvocar la concentració en determinats municipis, la reivindicació es va celebrar amb èxit en moltes ciutats gironines. En bona part, gràcies al suport de diverses entitats de la societat civil, incloses Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana. 



Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política