Tot el govern de Santa Cristina tindrà un sou per dedicació parcial

Intervenen: Sònia Pujol, portaveu Guanyarem; Narcís Palahí, portaveu PSC, Vito Garcia, portaveu Ciutadans; Lourdes Fuentes, Alcaldessa

Tot el Govern de Santa Cristina tindrà un sou per dedicació parcial. El plenari va aprovar les retribucions dels càrrecs electes i els partits amb crítiques de l'oposició no tant pel volum de diners sinó pel fet que s'hagin previst tantes dedicacions parcials.

L'Alcaldessa Lourdes Fuentes percebrà 1.800 euros bruts mensuals per una dedicació de 30 hores mentre que la resta de regidors i regidores del seu executiu rebran 1.300 euros per una dedicació parcial de 25 hores.

L'assistència a ple dels regidors i regidores de l'oposició serà de 250 euros mensuals mentre que els grups municipals rebran 350 euros mensuals.  Els plens extraordinaris i l'assistència a les comissions informatives o juntes de govern no es cobraran.

L'oposició no veu justificades les dedicacions parcials

Per l'oposició la quantitat de dedicacions parcials no és justificada ja que hi ha àrees amb més volum de feina i d'altres amb menys. Veuen poc treballat aquest apartat del cartipàs.

El Govern va respondre que tots els membres tenen dedicació parcial perquè faran un treball molt en equip i de forma transversal. I poden ajudar a un altre regidor o regidora en cas que la seva àrea tingui menys volum de feina i en canvi una altra àrea en necessiti més que les hores assignades.

Un aspecte que va quedar damunt la taula va ser la d'estudiar si els regidors i regidores de l'oposició només han de cobrar per assistència efectiva al ple o també per assistència a altres reunions. Es va donar el cas la legislatura passada d'un edil, Màrius Aliu, que un mes no va cobrar perquè tot i haver assistit a totes les reunions programades va haver d'absentar-se del ple per malaltia.

Notícies relacionades

L'oposició passa a l'atac ja en el ple de cartipàs (05-07-2019)

Lourdes Fuentes rep la vara d'Alcaldessa amb el suport de JxC (15-06-2019)
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política