Lourdes Fuentes rep la vara gràcies al suport de JxC

La candidata d'Esquerra Republicana, Lourdes Fuentes, s'ha proclamat alcaldessa de Santa Cristina d'Aro pels propers quatre anys en virtut de l'acord d'investidura amb Junts per Catalunya . El secretari de l'ajuntament cristinenc ha estat l'encarregat de donar la vara de comandament a Fuentes en absència de l'alcalde sortint, Xavi Sala. 

Tot i l'absència de Sala, la nova alcaldessa ha agraït la feina feta del seu predecessor. Fuentes ha manifestat que els últims mesos han estat durs per ella i pels dos altres regidors d'Esquerra Republicana pels atacs personals rebuts. 

L'alcaldessa d'ERC, que ha aconseguit passar de 3 regidors a 6, ha agraït el suport donat als dos representants de Junts per Catalunya pel seu vot afirmatiu a la votació de la investidura. 

Fuentes ha explicat que el govern d'ERC té full de ruta i programa i que serà una alcaldessa disposada a ajudar tothom. Dues de els prioritats esmentades per la nova batllessa han estat l'ampliació de la zona esportiva i el compromís per continuar i acabar amb el POUM. 

Jaume Quintana, cap de Junts per Catalunya, ha manifestat que Santa Cristina ha dit clarament el que volia i que per això han donat suport a la investidura de la candidata d'ERC. Quintana ha agraït la paciència del seu predecessor Josep Llensa, tot i les desavinences que han tingut. 

El tercer grup en importància, Guanyem Santa Cristina des del Carrer, amb 2 regidors, s'ha abstingut. 
La seva candidata, Sònia Pujol, ha dit que no serà fàcil mantenir el ritme de treball del passat mandat. A més, Pujol ha assegurat que vetllaran pel compliment de les no poques promeses electorals d'Esquerra Republicana al seu programa. 

Narcís Palahí, amb un sol regidor del seu grup, ha assegurat que el Partit dels Socialistes intentarà fer una oposició constructiva i que estarà disposat a donar suport a propostes del govern si així li demanen. Palahí ha felicitat, en especial, el candidat de Junt per Catalunya, Jaume Quintana i li ha desitjat sort. 

El candidat de Ciutadans, Vito García, ha assegurat que intentarà convèncer aquells votants que han optat per Ciutadans a les autonòmiques i les generals, però que no ho han fet a les eleccions municipals. García, ha exposat que estarà vigilant perquè serveixin amb objectivitat els serveis públic sota els principis d'economia i eficàcia en consonància amb la llei i el dret. 

La incògnita ara serà saber si aquest acord d'investidura es traduirà en un pacte govern entre ERC i Junts per Catalunya o si els republicans opten per governar en minoria i fer pactes puntuals. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política