Els Ajuntaments esperen afrontar l'estiu sense talls de llum rellevants

Palamós

Data: 20/07/2023

Els alcaldes de la Costa Brava i Endesa s'han reunit avui en la que ha estat l'última trobada per conèixer en detall el pla per resoldre els talls elèctrics. Segons la companyia el pla d'acció i inversions s'ha implementat amb resultats efectius i, per tant, s'espera afrontar la temporada d'estiu sense incidències rellevants. La reunió s'ha realitzat a l'Ajuntament de Palamós.

Representants dels Ajuntaments de la Costa Brava Centre i Endesa s'han reunit per conèixer el pla d'acció que aplica la companyia elèctrica per tal d'evitar els successius talls del servei elèctric que han viscut els municipis els darrers estius. Els representants de la companyia elèctrica asseguren que ja s'han executat totes les actuacions que formen part del pla triennal que tenen un cost de 3,5 milions d'euros.
Entre els treballs hi ha el manteniment i revisió de les línies, la millora dels centres de transformació i la digitalització i automatització. També s'ha posat a disposició un telèfon directe als alcaldes per contactar amb Endesa

Des de la companyia també han recordat que durant l'estiu les principals línies elèctriques de les poblacions de la Costa Brava són en zones boscoses i que, per tant, estan afectades pel Pla Alfa. Tot i això, la Generalitat s'han compromès a estudiar mesures perquè el Pla Alfa no allargui el temps de reparació de les possibles avaries

Els talls de llum que es van produir l'estiu passat van afectar sobretot l'activitat econòmica d'establiments de restauració i hostaleria. Ara els ajuntaments valoren positivament els resultats obtinguts.

Els representants de Palamós, Calonge i Sant Antoni, Sant Feliu de Guíxols, Platja d'Aro, Pals i Palafrugell, de la Generalitat i la companyia han acordat un contacte "més directe i constant" entre els tècnics i cadascun dels consistoris.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política