El Consell Comarcal del Baix Empordà commemora el Dia de les Dones amb nova iniciativa

Avui ha tingut lloc l'acte de commemoració del Dia Internacional de les Dones per part  del Consell Comarcal del Baix Empordà. L'escenari per fer ressò dels drets de les dones ha estat la plaça de davant el mateix consell a la Bisbal d'Empordà. S'ha aprofitat la cita per presentar una iniciativa que s'ha originat de la necessitat de conèixer les experiències viscudes per les usuàries dels serveis del Consell Comarcal, amb un clar objectiu de superar les carències que pot tenir l'atenció de l'òrgan davant d'un cas de violència masclista. 

Des del Consell Comarcal del Baix Empordà, aposten per continuar creixent en polítiques d'Igualtat i treballar des d'un punt de vista feminista per millorar totes les polítiques envers la dona i el seu paper en la comarca. 

En primer lloc, s'ha fet una lectura de la Declaració institucional amb la intenció de convidar als espectadors i espectadores a reflexionar sobre els avenços que s'han fet i també sobre els reptes pendents en la lluita pels drets de les dones, a càrrec de la Glòria Marull, presidenta del Consell Comarcal.

Li ha seguit el parlament l'Agnès Gasull, vicepresidenta tercera i consellera de Sostenibilitat i Acció Climàtica. Qui, entre altres drets, ha destacat el dret a tenir accés a recursos per la menstruació que siguin sostenibles i alhora d'accés gratuït, sense barrera per cap dona. Una feina que treballen activament des de l'Àrea i el consell en els darrers temps.

Des del Consell, aposten per continuar creixent en polítiques d'Igualtat i treballar des d'un punt de vista feminista per millorar totes les polítiques envers la dona i el seu paper en la comarca. Una feina que va en constant creixement, però que s'ha de continuar treballant cada dia.

Altrament, també s'ha aprofitat la cita per presentar una iniciativa que s'ha originat de la necessitat de conèixer les experiències viscudes per les usuàries dels serveis del Consell Comarcal, amb un clar objectiu de superar les carències que pot tenir l'atenció de l'òrgan davant d'un cas de violència masclista.

L'acte ha reunit una quarantena de persones que han emplenat la plaça de davant del Consell Comarcal i s'han unit en aplaudiments després de la Declaració Institucional i la presentació de la nova iniciativa de l'Àrea d'Igualtat del consell baix-empordanès.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política