El CDR convoca a votar sobre diferents aspectes del Règim del 78 a Palamós

Palamós

Data: 04/12/2018

Intervenen: CDR Gavarres Mar *

Els ciutadans i ciutadanes de Palamós i aquells que hi passen el pont de la Puríssima estan cridats a participar el proper 6 de desembre, dia de la Constitució Espanyola, en una multiconsulta sobre diferents aspectes del Règim del 78 com la Carta Magna, la Monarquia, la Guàrdia Civil o la impunitat del feixisme entre d'altres.

La consulta està organitzada pel CDR Gavarres - Mar i es farà de 10.00 a 20.00 al Punt d'Informació Juvenil. Tindrà una papereta que preguntarà si s'aprova la Constitució Espanyola del 78, si s'aprova la Monarquia de Felip VI, si s'aproven els privilegis que l'Església Catòlica té en el Règim del 78, es demana si Palamós s'ha de declarar ciutat antifeixista, què es faria amb el Valle de Los Caídos o si la Guàrdia Civil hauria d'abandonar la ciutat.

Podran votar tots els ciutadans majors de 16 anys i hi haurà dues urnes. Una pels empadronats a Palamós i una altra pels de fora. El cens s'elaborarà a l'americana, és a dir  no hi ha cens previs sinó que es construeix al mateix temps que es vota. Els impulsors creuen que la Constitució ha quedat deslegitimada i que s'hauria de poder parlar de tot en llibertat.

C's demana que no es cedeixi cap local municipal

El fet que la multiconsulta es realitzi en un local municipal ha generat les crítiques de Ciutadans que ha presentat una queixa a l'Ajuntament. El partit taronja, sense representació a la ciutat però tercera força amb el 22% dels vots el 21D, considera que la consulta infringeix la legalitat constitucional al tractar qüestions que superen l'àmbit municipal. Demanen a l'Alcalde Lluís Puig que no cedeixi locals municipals i que es controli que no es gasten diners públics ni s'utilitzen dades personals indegudament.

* Els dos representants del CDR Gavarres Mar entrevistats per TV Costa Brava van demanar no fer públics els seus noms i cognoms perquè consideren que la seva organització és horitzonal i no hi ha protagonismes i per la persecució judicial contra activistes independentistes i dels Comitès de Defensa de la República.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política