Corçà vol cofinançar l'escola nova

L'Ajuntament de Corçà ha dit prou i està disposat a cofinançar una escola nova amb la Generalitat si el govern català, com assegura, no pot fer front a la construcció d'una nova escola al municipi. Amb els terrenys ja cedits des de fa temps Corçà no veu que la Generalitat es mogui per la seva escola i han sigut ells els que han proposat un sistema de cofinançament. Estan disposats a pagar la meitat de l'obra i assumir-ne el cost del projecte i de la direcció d'obra, per tant, Corçà hi posaria gairebé 2 milions d'euros i la Generalitat n'assumiria 1 milió i mig. 

Els alumnes de l'escola El Rodonell de Corçà estan repartits en 3 àmbits: a les escoles velles que és un edifici del 1929, a un edifici al costat d'aquest i a uns mòduls prefabricats. Gimnàs i educació física ho fan a la plaça del poble i si necessiten algun espai gran per fer-hi activitats s'han de desplaçar també a una sala municipal. Cansats de fer manteniment als edificis antics que tenen problemes d'humitats, a les teulades i a les obertures i preocupats per la seguretat dels nens i nenes que constantment es desplacen pels diferents espais que l'escola ocupa repartits pel poble han decidit fer el pas, endeutar-se i posar la meitat del finançament a disposició del govern català.

El delegat d'Ensenyament a Girona, Martí Fonalleras, va poder visitar i desplaçar-se pels espais de l'escola en un dia plujós i va comprovar que és una necessitat urgent. Corçà està ara a l'espera que la Generalitat li aprovi la subvenció i començaran a fer el projecte d'una escola nova que s'ubicarà a veïnat de Santa Cristina, al carrer de les Escoles Noves, just al costat de la llar d'infants.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política