La Bisbal posa 45mil euros més a la partida per inversions del pressupost participatiu

La Bisbal posa 45mil euros més a la partida per inversions del pressupost participatiu
La Bisbal d'Empordà

Data: 23/01/2019

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà torna a encetar un procés participatiu per tal que la ciutadania del municipi decidirà en què cal invertir una part dels pressupostos municipals. Concretament, a través d’aquest exercici de democràcia participativa, bisbalenques i bisbalencs tindran veu i vot per escollir on destinar –i com repartir- els 140.000 euros que el consistori atorgarà al pressupost participatiu. Les propostes escollides enguany aniran vinculades a la partida d’inversions dels pressupostos municipals del 2019. Així, tal com ja s’ha fet els darrers dos anys, arrenca un procediment que vol tornar a facilitar la incidència dels ciutadans en projectes públics.

Segons els acords establerts per l’equip de govern, les propostes presentades no podran superar l’import màxim de 140.000 euros i les subvencions seran regulades per ordenança i no seran objecte directe d’aquest procés participatiu. A més a més, com ja és habitual, les accions que es duguin a terme hauran d’estar vinculades a les àrees de medi ambient, via pública, serveis a les persones o a promoció de la ciutat. Òbviament, les propostes hauran de vetllar pel bé comú de la ciutadania i no podran complir interessos personals, ni generar un deute pel seu manteniment.

El tret de sortida serà el proper dimecres 30 de gener, a la Biblioteca Lluïsa Duran de la Bisbal d’Empordà: es farà una sessió informativa per presentar el procés participatiu a la ciutadania, així com el seu funcionament i la cronologia de les diverses etapes. El dia 1 de febrer arrencarà el període per a fer propostes, fins que el dissabte 16 de febrer, a les 12 h, la plaça Major de la Bisbal acollirà una sessió pública de recollida de propostes. També es farà una demanda a tots els grups polítics municipals perquè aportin les propostes que considerin més oportunes, així com a la ciutadania a nivell personal (via web, a les sessions presencials o a través de les assemblees). Finalment, s’establirà un període de votació presencial i a l’edifici del consistori municipal i una mesa de votació formada per voluntaris. Enguany es podrà tornar votar en línia a través de la plataforma de participació Civiciti, o presencialment a l'Ajuntament de la Bisbal mitjançant la butlleta inclosa al díptic informatiu.

El procés participatiu torna a venir motivat per l’equip de govern de l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà amb la finalitat de definir els projectes que es podran escollir. L’objectiu final de la participació ciutadana segueix essent la implicació i la corresponsabilització de tots els agents en la construcció compartida d’allò públic.

Cal tenir present que la partida destinada a la participació enguany serà notòriament superior que l’any passat, quan el consistori hi va destinar 95.000 euros. Cal recordar que l’any passat el consistori va decidir tirar endavant les 7 propostes més votades, malgrat finalment el cost ascendia fins 105.000 euros. Les propostes que llavors es van votar –i que encara s’estan duent a terme- i van ser: invertir en millores al geriàtric, millores en parcs i zones verdes, posar més papereres als carrers bisbalencs, millorar la il·luminació als passos de vianants de les vies principals, millor el material del parc 8 de març, eliminar els protectors dels arbres de l’aparcament de davant del CAP i aplicar un tractament antilliscant a la Plaça major. Un total de 713 persones (un 8,10% sobre un total de 8.803 habitants) van fer ús del seu dret a vot i van opinar què era el més necessari per a la Bisbal d’Empordà.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política